Авторизация

Дії НМУ ім. Богомольця зривають іспити для студентів вишу


Дії адміністрації Національного медичного університету ім. О. Богомольця у вигляді оголошення відкритих торгів із закупівлі послуг з проведення ліцензійних інтегрованих іспитів "Крок" через систему електронних державних закупівель ProZorro зривають проведення для студентів університету іспиту "Крок 1. Стоматологія".



Згідно з заявою Центру тестування при Міністерстві охорони здоров'я України, оприлюдненою на його сайті, проведення іспиту, призначене на 20 лютого, стає неможливим через неправильне застосування університетом процедури закупівлі послуг із проведення іспитів.



В організації пояснили: оскільки Центр тестування є єдиним уповноваженим на проведення ліцензійних інтегрованих іспитів "Крок" органом, укладення договору з надання відповідних послуг має здійснюватися за переговорною процедурою між центром і навчальним медичним закладом.



У середині січня 2018 року центр звернувся до адміністрації НМУ ім. Богомольця з листом про необхідність розпочати процедуру закупівлі університетом відповідних послуг шляхом переговорних процедур, прикріпивши до звернення обґрунтування застосування цієї процедури.



"Проте 26 лютого 2018 року на веб-порталі ProZorro НМУ оприлюднив оголошення про закупівлю послуги з використанням процедури відкритих торгів, яка передбачає участь у ній щонайменше двох учасників", - наголошується в заяві.



Центр 1 лютого повторно звернувся до університету, застерігаючи навчальний заклад про неможливість укладення договору за процедурою відкритих торгів. Однак НМУ не змінив в установленому порядку процедури закупівлі послуги шляхом відкритих торгів на переговорну процедуру.



"Фактично не здійснено необхідних кроків із виправлення ситуації для своєчасного укладення договору", - зазначено в повідомленні.



Центр відмовився від участі у відкритих торгах, які передбачають наявність щонайменше двох учасників, яких не існує, йдеться в заяві.



"Таким чином, через неправильне застосування університетом процедури закупівлі послуги договір між Центром тестування та НМУ не може бути укладений вчасно, що унеможливлює проведення 20 лютого 2018 року в НМУ обов’язкового ліцензійного іспиту «Крок 1. Стоматологія», без успішного складання якого студенти не можуть бути переведені на наступний курс навчання. Усі наслідки за неукладання договору покладаються на НМУ", - заявили в центрі.



Як повідомлялося, у 2017 році між Центром тестування та адміністрацією НМУ ім. Богомольця виник конфлікт, унаслідок якого випускники університету були позбавлені можливості отримання сертифікатів про успішне складення і, як наслідок, - права на подальше працевлаштування.



Університет після закінчення терміну дії підписаного у 2013 році документа про надання послуг із проведення ліцензійних інтегрованих іспитів відмовився укладати новий договір. Зокрема, НМУ заявив, що документ, запропонований центром до підписання, передбачає оплату в розмірі 934,8 тис. грн за організацію і проведення іспитів і видачу відповідних сертифікатів, яку виш як бюджетна установа із затвердженим кошторисом не має можливості здійснити. Крім того, в університеті заявили, що Центр тестування, у свою чергу, як установа, на яку покладено обов'язок щодо забезпечення проведення іспитів і видачі сертифікатів, не має права вимагати оплату.



У свою чергу Міністерство охорони здоров'я заявило, що НМУ ім. Богомольця став єдиним медичним навчальним закладом, який у 2017 році не підписав відповідного договору з Центром тестування, внаслідок чого останній був змушений провести іспити для студентів університету своїм коштом.



Раніше центр заявив про загрозу зриву ліцензійних іспитів та неотримання студентами медичних вишів дипломів через дії керівництва НМУ ім. Богомольця. Зокрема, центр направив листа заступнику міністра Олександру Лінчевському, в якому заявив про кампанію керівництва вишу з дискредитації центру з метою зриву іспитів у 2017 році, оскільки їх складатимуть перші студенти університету, клінічна підготовка яких відбувалася повністю під час ректорства Катерини Амосової.

Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?