Авторизация

Президент привітав Національну академію правових наук з 25-річчям заснування

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистих заходах з нагоди 25-річчя з моменту заснування Національної академії правових наук під час робочої поїздки до Харківської області.


«Харківщина – лідер у галузі освіти й науки, один із найпотужніших юридичних наукових центрів. І тому невипадково, що ініціатива створення вищої галузевої наукової установи, яка об’єднала правову науку всієї держави, зародилася саме тут», - сказав Президент. Він підкреслив, що становлення Академії правових наук України співпало з початком відтворення незалежності України. Фахівці Академії відіграли провідну роль у формуванні наукових засад національної правової системи.



Президент привітав Національну академію правових наук з 25-річчям заснування

Президент також зазначив, що усі ці роки науковці академії забезпечували науковий супровід розробки та прийняття законодавства незалежної України та розробці Конституції України 1996 року. Академія брала участь у розробці найважливіших нормативно-правових актів та кодексів, які становлять базу сучасного національного законодавства. Окремо він зупинився на ролі юристів у підготовці Угоди про Асоціації між Україною та ЄС.


В свою чергу, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, почесний президент та академік Національної академії правових наук України Василь Тацій подякував Главі держави за його увагу до академії, юридичних науковців та судової реформи в України загалом.


З нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук Президент відзначив високими державними та присвоїв почесні звання кільком провідним юристам академії.




За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної правової науки, багаторічну плідну наукову діяльність та високий професіоналізм орденом князя Ярослава Мудрого нагороджено ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, почесного президента та академіка Національної академії правових наук України Василя Тація, академіка-секретаря відділення державно-правових наук і міжнародного співробітництва, академіка Національної академії правових наук України Юрія Битяка.


Орденом «За заслуги» нагороджено академіка Національної академії правових наук України Володимира Гончаренка, орденом княгині Ольги – директора Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності, академіка Національної академії правових наук України Олену Орлюк та директора Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування, члена-кореспондента Національної академії правових наук України Світлану Серьогіну. Кільком провідним юристам присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» та «Заслужений юрист України».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?