Авторизация

Сподіваюсь на прогрес у цьому питанні вже найближчими днями – Президент про підготовку законопроекту про Антикорупційний суд

Під час робочого візиту до Литви Президент Петро Порошенко обговорив питання створення Вищого антикорупційного суду України з Президентом Литовської республіки Далею Грібаускайте.


«Я проінформував пані Президента щодо питання створення Антикорупційного суду. Як ви знаєте зараз ця ініціатива заблокована в Парламенті зареєстрованим ще рік назад  законопроектом, який не дає можливості внести новий проект Закону», - сказав Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Литви Далею Грібаускайте. Він нагадав, що старий законопроект отримав критичний висновок Венеціанської комісії, в тому числі і щодо антиконституційності положень цього проекту.


Президент нагадав, що звернувся до Верховної Ради з пропозицією створити відповідну робочу групу із підготовки нового проекту Закону з урахуванням зауважень Венеціанської комісії.


«На сьогоднішній день, на жаль, Парламент не відреагував на моє прохання і простіше ходити по телевізійним шоу, ніж працювати над проектом Закону», - додав він та наголосив, що у випадку зволікання з боку в Парламенту, подать свій варіант законопроекту про створення Антикорупційного суду із врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії найближчим часом.


Президент зауважив, що іноземні партнери також запропонували допомогу у підготовці цього проекту. «Ми стовідсотково цією допомогою скористаємося», - зазначив він.


Петро Порошенко також зауважив, що обговорив питання створення Антикорупційного суду під час переговорів із Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і додав, що позиція повністю підтримується всіма нашими міжнародними партнерами.


«Був радий почути підтримку з боку пані Президента (Литви – ред.) моєї позиції щодо необхідності якнайскорішого прийняття парламентом України законопроекту про створення такого Суду. Сподіваюсь на прогрес у цьому питанні вже найближчими днями», - зазначив Глава держави.


Петро Порошенко також висловив сподівання, що 15 грудня, рівно за тиждень розпочне роботу новий Верховний Суд. «Це вже буде касаційна інстанція і питання ініціатив антикорупційних органів будуть мати, в тому числі і прозорий, об’єктивний, неупереджений, професійний судовий розгляд. Думаю, що це надзвичайно важливо щодо антикорупційних кроків, які сьогодні здійснює Україна», - наголосив він.


Президент Литви Даля Грібаускайте також наголосила, що її «країна підтримує створення Антикорупційного суду в Україні». «Ми розуміємо, що така практика не є звичайною в інших європейських країнах. Ми розуміємо, що такий суд має стати перехідним на той період поки українська судова система зможе дуже життєспроможно боротися із корупцією», - сказала Даля Грібайсукате. Вона також наголосила на важливості подальшого реформування прокуратури в її антикорупційній діяльності.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?