Авторизация

Єдиною можливою реакцією цивілізованого світу має стати продовження санкцій проти агресора - Президент України та Прем’єр-міністр Швеції

Глава Української держави підкреслив роль Швеції в рішучій підтримці суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України в умовах російської агресії на сході нашої країни та незаконної анексії Криму.


«Росія діє абсолютно безвідповідально», - сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном. Глава держави додав, що в цій ситуації «єдиною можливою реакцією цивілізованого світу має стати продовження санкцій».


«Питання санкцій залишається життєвоважливим. Рішуча та тверда підтримка Швеції позиції – якщо Мінські угоди не будуть виконуватися, якщо російські окупаційні війська залишаться на окупованій території України, якщо спостерігачам ОБСЄ не буде дозволено моніторити і перевіряти окуповані території, якщо не буде стійкого режиму припинення вогню, виведення артилерії та важкого озброєння, якщо Росія буде продовжувати вбивати українців – санкції мають залишатися», - сказав Президент та подякував Швеції за таку тверду позицію.


Глава держави висловив впевненість, що під час засідання Ради Європейського Союзу в грудні санкції проти агресора будуть продовжені. «На жаль, ми не бачимо ніяких значимих підтверджень прогресу у виконанні Мінських домовленостей в жодній сфері», - зазначив Петро Порошенко. Він наголосив, що Росія подовжує постачати війська, військову техніку та озброєння на окуповану територію України.


Президент також висловив переконання, що найбільш ефективним стосовно санкцій «буде їх запровадження не на 6 місяців, а на рік».


«І ми внесли таку пропозицію нашим європейським партнерам. Я переконаний, що це буде дуже ефективно, у випадку, якщо Росія продемонструє хоча б якийсь прогрес у цій ситуації, буде значно легше скасувати санкції»,  - сказав Петро Порошенко. При цьому він зазначив, що це буде вагомою мотивацією для  того, щоб Росія залишалася за столом переговорів і робила кроки для повернення миру на українську землю та зупинення окупації.


Президент України також особливо наголосив на важливості європейської та трансатлантичної єдності.


У свою чергу, Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен зауважив, що пропозиція української сторони про продовження санкцій стосовно Росії на один рік потребує обговорення. Стефан Льовен назвав важливим рішенням прив'язку санкцій до виконання Мінських домовленостей. «Важливий момент, що необхідно виконати Мінські домовленості. Для мене це є головним принципом», - наголосив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка