Авторизация

Звільнення заручників: Геращенко розкритикувала позицію ОБСЄ

Звільнення заручників: Геращенко розкритикувала позицію ОБСЄ

Росіяни та їх маріонетки в ОРДЛО остаточно відмовилися від проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 29 грудня для узгодження питання звільнення українських заручників. Про це у Facebook повідомила представник Києва в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Змушена констатувати і пасивну позицію координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі. Росіяни так і не дали жодної відповіді на пропозицію передати їх консулу засуджених громадян РФ в обмін на політв'язнів Кремля. РФ не відповіла на ці пропозиції ні по дипломатичних каналах, ні на запити омбудсмена Людмили Денисової", - зазначила Геращенко.


Вона наголосила, що бойовики продовжують висувати свої вимоги - списки звільнення росіян (сьогодні в списках ОРДЛО подають вже 26 громадян РФ), беркутівців, причетних до терактів в Одесі і Харкові.

"На цей час ОРДЛО підтвердили утримання всього 23 українців. А від нас вимагають звільнити 196. І це у них називається "обмін всіх встановлених на всіх встановлених", - сказала Геращенко.


Вона додала, що вже кілька років Україні не дають відповіді щодо утримання в окупованому Донецьку і Луганську понад 70 наших громадян.



"Звернулася з ініціативою до ТКГ негайно провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної групи з одного питання - звільнення заручників. Щоб в присутності Євгена Марчука, Мартіна Сайдіка і Бориса Гризлова пройтися по кожному прізвищу у всіх можливих списках і таки розблокувати звільнення", - додала Геращенко.


26 грудня Геращенко заявила, що Україна вимагає звільнення українських заручників і політв'язнів до Різдва, 7 січня 2019 року.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?