Авторизация

Росія депортує українську журналістку-прихильницю ЛДНР

Росія депортує українську журналістку-прихильницю ЛДНР

Українську журналістку Олену Бойко (Віщур), яка в 2016 році виїхала в Росію і там в ефірі пропагандистських телеканалів критикувала владу України і висловлювала підтримку терористам ДНР і ЛНР, депортують з РФ. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на рішення російського суду.

Преображенський суд Москви визнав Бойко винною в порушенні правил перебування на території РФ, оштрафував на 5000 рублів і прийняв рішення про її видворення за межі РФ. Українка незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року.


Зараз вона знаходиться в центрі тимчасового утримання іноземних громадян, звідки буде депортована в Україну. У Бойко є сім діб для оскарження рішення суду.

Сама громадянка України визнала свою провину, але попросила російський суд не видворяти її, так як побоюється притягнення до кримінальної відповідальності в Україні за звинуваченням у державній зраді.

Також повідомляється, що Бойко кілька разів просила владу Росії про надання їй політичного притулку, але Кремль щоразу відмовляв журналістці.

Видання повідомляє, що Олена Бойко (справжнє прізвище - Віщур) приїхала в Росію в березні 2016 року для участі в телеефірах у ролі експерта. Вона неодноразово була гостею політичних ток-шоу, де критикувала діючу владу України, а також висловлювала підтримку терористичним організаціям ДНР і ЛНР.


9 грудня в столиці Литви з "Форуму вільної Росії" вигнали співробітників російських пропагандистських видання і телеканалу.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?