Авторизация

Україна скасувала договір про дружбу з Росією

Україна скасувала договір про дружбу з Росією

Україна відмовилася продовжувати договір про дружбу з країною-агресором Росією. За закон про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією N0206 проголосували 277 депутатів, передає кореспондент LIGA.net.

У пояснювальній записці до документа сказано, що агресією проти України Росія порушила більшість статей договору. Ці порушення стали предметом позовів до міжнародних судів.


Дія договору припиняється з 1 квітня 2019 року. Договір про дружбу з РФ набувчинності 1 квітня 1999 року і автоматично продовжується на наступні десятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не заявить про бажання припинити дію договору.

Виконуючи рішення РНБО від 6 вересня 2018 року, МЗС України нотою від 21 вересня 2018 офіційно повідомив РФ про бажання України припинити дію договору.

Раніше президент Петро Порошенко зазначив, що договори про дружбу з Російською Федерацією не коштують паперу, на якому вони написані. Рішення про розірвання договору про дружбу з РФ не є емоційним або спонтанним, підкреслив Порошенко.

До цього міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна до 30 вересня офіційно повинна повідомити Росію про бажання припинити дію договору про дружбу, інакше він буде продовжений ще на 10 років.

Термін дії договору про дружбу з РФ закінчується 31 березня 2019 року.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?