Авторизация

Вісті з Полтави - Нардеп Каплін анононімно відвідав соцуправління в Хоролі та Лубнах — ініціює великий форум з керівництвом держави


Вісті з Полтави - Нардеп Каплін анононімно відвідав соцуправління в Хоролі та Лубнах — ініціює великий форум з керівництвом держави


Сергій Каплін, голова комітету соцполітики продовжує анонімні об‘їзди соцуправління країни. Сьогодні без попередження приїхали в Хорольске районне управління та соцуправління Лубен. Кричуща ситуація з зарплатами. Соцпрацівники, які обслуговують величезні райони отримують мінімалку з відрахуванням податків. По 3800 на руки.


При цьому в Хоролі надають послуги 6500 субсидіантам, не рахуючи інших соцпослуг. Кажуть, завжди намагаються ставати на сторону простих людей, тож у спірних питаннях у 80% випадків — комісія йде на зустріч.



Попри малу зарплату місцеві працівники забезпечили максимально динамічним прийом, щоб убезпечити людей від черг. Серед злободенних питань, кажуть, катастрофічно не вистачає робочих рук. Ну і зарплата.













Зустріч у хорольському управлінні

Тут принаймні хоч трохи допомагають районні депутати, щороку виділяють певні суми, щоб хоч трохи диференціювати мінімалки працівників соцслужб. Виділяють також кошти на витратні матеріали, папір, конверти, канцтовари — значну частку видатків роботи соцуправління. Депутати Хорольської райради допомогли зробити в соцуправлінні ремонт. Загалом, хорольське райуправління соцзахисту може бути зразковим прикладом злагодженої роботи для багатьох інших по всій країні. Люди тут доводять своєю працею, що потрібне лише бажання та відповідальне ставлення до своїх обов‘язків.










Зустріч у лубенському соцуправлінні

Як і багато де по країні, скаржаться на відсутність усталеної нормативної бази. Кажуть, потрібно терміново розробити типові бланки та законодавчо зобов‘язати ОТГ виокремлювати в бюджетах кошти на зарплати і створити відділи в територіальних громадах, аби підвищити охоплення та зробити роботу оперативнішою.



— Ініціюватиму великий круглий стіл за участі Окерівників комісій, начальників управлінь, Президента, Прем‘єра та рахункової палати аби разом напрацювати стабільну систему та законодавчу базу для роботи працівників соціального фронту, — говорить лідер соціал-демократів Сергій Каплін. — окрім того ми продовжуємо збір підписів під петицією до Президента щодо підвищення зарплат працівникам соцсфери. В комітеті ми вже прийняли рішення не розглядати жодних урядових ініціатив до прийняття Кабміном такого рішення.



Нардеп також закликає всіх долучитися до підписання цієї петиції. Зробити це можна за посиланням: petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/2090


Прес-служба Соціал-демократичної партії (СДП)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?