Авторизация

"Таємнича Полтава" запрошує до Краєзнавчого музею

"Таємнича Полтава" запрошує до Краєзнавчого музею
"Таємнича Полтава" запрошує до Краєзнавчого музею

24 січня в рамках інформаційно-туристичного проекту "Таємнича Полтава" відбудеться спільний похід однодумців до Краєзнавчого музею.
За час існування проекту полтавці відвідали всі літературно-меморіальні музеї та музеї-садиби міста, побували в Галереї мистецтв та на Полі Полтавської битви, побачили музей футбольного клубу "Ворскла" та музей "Музична Полтавщина" і ще в багато інших. І от нарешті, на численні прохання учасників проекту, буде організований похід до Краєзнавчого музею.

Полтавський краєзнавчий музей є одним із найвідоміших символів Полтави. Він був заснований у 1891 році за ініціативи відомого петербурзького вченого, професора-грунтознавця Василя Докучаєва, який у 1888-1892 роках проводив дослідження грунтів Полтавської губернії.


Фонди музею – унікальне зібрання пам’яток і предметів старовини, побуту та народного мистецтва, у якому не лише місцевий матеріал, а й старожитності різних частин світу: Стародавнього Єгипту, Індії, Японії, Китаю, Індонезії. Справжня гордість музею – козацькі старожитності, в яких зберігся високий дух свободи й незалежності. В музеї зберігається близько 300 тисяч експонатів.


"Таємнича Полтава" запрошує до Краєзнавчого музею

Будинок музею - шедевр архітектури в стилі українського модерну, зведений у 1903-1908 роках за проектом художника-архітектора В. Г. Кричевського. Це самобутня квітка в камені, де органічно сплелися традиції народного будівництва, старовинні українські орнаменти, конструкторські форми.
Тут можемо ознайомитися з історією Полтавського краю у найдавніші часи в експозиції відділу археології, який на основі як старих, так і нових досліджень краю розповість про його минуле в добу палеоліту та мезоліту, дасть змогу оглянути речі неолітичного часу, бронзової та ранньозалізної доби - від примітивного озброєння мисливців на мамонтів - до вишуканих виробів і прикрас скіфського та пізніших періодів нашої історії.
Цікавою є "Скарбниця унікальних експонатів", де представлено "родзинки" із різних музейних колекцій, у т. ч. японського та давньоєгипетського мистецтва, речі гетьмана Данила Апостола, Миколи Гоголя, Василя Кочубея та інші.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка