Авторизация

Мета «Північного потоку-2» завдати удар по Україні та країнам ЄС і НАТО – Президент

«Хтось намагався представити, що нібито «Північний потік-2» не є темою сьогоднішнього Саміту. Велика кількість країн стоїть на позиції шкідливості для європейської та глобальної безпеки будівництва «Північного потоку-2». Сьогодні, чітко на порядку денному НАТО стоїть питання енергетичної безпеки. Сьогодні є абсолютно чітка позиція, що «Північний потік-2» загрожує енергетичній безпеці Європи», - сказав Президент Петро Порошенко під час прес-конференції в Брюсселі.


Глава Української держави повідомив, що в ході Саміту НАТО відбулись ефективні консультації і питання проекту «Північний потік-2» зайняло вагому частину обговорення під час його двосторонніх зустрічей з главами країн-членів Північноатлантичного альянсу.


Президент також повідомив, що була вироблена спільна позиція щодо наступного етапу інтеграції України в європейські сектори, а саме – енергетичний союз, який включає й енергетичну безпеку.


«Це не лише «Північний потік-2». Це й спільна юрисдикція, де існують відповідні правила і норми. Найбільш ефективним було б, коли Україна, як частина Європи, купувала російський газ на українсько-російському кордоні»,- сказав Петро Порошенко. Та додав, що це б забезпечило енергетичну безпеку та припинило будь-які інсинуації.


«Це не є ніякий економічний проект, проект є абсолютно політичний. Мета проекту – завдати удар по Україні та по багатьом іншим членам Європейського Союзу та членам НАТО», - наголосив Президент.


При цьому він підкреслив, що реалізація цього проекту створює великі ризики для європейської економіки: «Навіщо витрачати десятки мільярдів доларів, щоб зробити європейську економіку менш ефективною, менш конкурентоздатною, а енергетичну політику Європейського Союзу більш залежною від Росії?».


«Чим далі, тим більше приходить розуміння у більшості країн ЄС реальної мети «Північного потоку-2», - підсумував Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?