Авторизация

Президент в ПАРЄ: За останні три роки поведінка Росії не змінилась – вона продовжує ігнорувати свої зобов’язання та не повернулася в міжнародне правове поле

Президент Петро Порошенко під час виступу на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи наголосив, що за останні три роки поведінка Росії по відношенню до України не змінилась.


Глава держави зазначив, що як колишній представник України в ПАРЄ прекрасно розуміє, яка відповідальність лежить на плечах членів Асамблеї, особливо за нинішніх умов проявів крайнього популізму, численних кібератак, прямої збройної агресії та агресивних інформаційних кампаній.


Президент наголосив, що розраховує на підтримку України з боку ПАРЄ. Він нагадав, що три роки тому вже виступав перед Асамблеєю. «Я б щиро хотів виступати сьогодні перед вами зі словами про те, що війна проти моїй держави вже завершена, що у межах міжнародно визнаних кордонів України завершено військові дії і зухвалу окупацію частин нашої суверенної території. Що в Україні, на звільнених територіях, знекровлених військовими діями тих, хто каже, що «нас там нет» і окупаційним режимом, поступово відновлюється мирне життя. На жаль, і через більш ніж три роки з часу мого виступу перед вами, ми все ще не наблизилися до цієї перспективи», - сказав Петро Порошенко.


Президент наголосив, що за останні три роки у діях та поведінці Росії нічого не змінилось, і спільними зусиллями доводиться продовжувати пошук відповіді на російську агресію. «Агресію, яка перетворилася на брутальний наступ не лише проти України, а проти прав людини у самому центрі Європи. Росія продовжує нахабно порушувати взяті на себе зобов’язання. Так само Москва продовжує нахабно закривати очі на наші настійливі заклики, на заклики міжнародної спільноти повернутися у міжнародне правове поле», - наголосив Глава держави. Він нагадав, що ці вимоги чітко зафіксовані і в резолюціях Парламентської Асамблеї Ради Європи.


«Однак, Росія вдає, що йдеться не про неї. Москва продовжує ігнорувати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей. Її війська досі перебувають на території України – як у Криму, так і на Донбасі. Зброя так само постачається створеним Росією незаконним формуванням», - наголосив Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка