Авторизация

Ми зробили стратегічний крок у боротьбі з корупцією і формуванні нової антикорупційної політичної культури – Президент

Україна просунулася у питанні боротьби з корупцією, однак продовження цієї боротьби та подальша реалізація антикорупційної реформи залишаються одними з важливих завдань у 2017 році, переконаний Президент Петро Порошенко.


«Ключовою реформою на поточний рік залишається реформа антикорупційна. Корупцію теж є всі підстави розглядати як загрозу економічному зростанню і національній безпеці», - сказав Глава держави на п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку.


Петро Порошенко констатував: в Україні вже запрацювала антикорупційна інфраструктура – Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Агентство із запобігання корупції розпочали свою роботу. Всі вони, разом із Службою безпеки України та Національною поліцією, прокуратурою спільно проводять роботу у напрямку боротьби з корупцією. «Втім, я принципово не хочу ділити правоохоронні органи на нові й старі, хороші й погані. Всі вони роблять спільну справу, і позитивні зрушення очевидні зараз», - зауважив Президент.


Важливим кроком у напрямку подолання хабарництва та прозорості роботи органів влади, Глава держави назвав запровадження обов’язкового електронного декларування. «Стартувала система, багато хто не вірив, що це вдасться, система електронного декларування. Статками політиків шоковане все суспільство, в тому числі і я, як людина, яка всі свої гроші заробила за багато років важкої і ризикованої праці у сфері бізнесу. Але, з іншого боку, не забуваймо, що раніше у нас це все приховувалося від суспільства. І сьогодні ми переконливо і твердо продемонстрували відкритість і прозорість», - сказав Петро Порошенко.


 «Ми зробили важливий стратегічний крок в безпосередній боротьбі з корупцією і у формуванні нової, антикорупційної політичної культури», - також підкреслив він.


Посилення боротьби з корупцією позитивно оцінило і керівництво проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні», однак її треба продовжувати та посилювати, переконаний Президент.


Ефективним способом боротьби з корупцією, на думку Петра Порошенка, є не лише кроки із затримання хабарників, а й «зняття того ґрунту, з якого вона проростає»: зменшення ролі держави в економіці, позбавлення чиновників впливу на бізнес-процеси, впровадження електронних форм урядування, управління та спілкування підприємця з державними органами. Не менш важливим у цьому контексті є і формування незалежної судової системи, наголосив Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?