Авторизация

Депутати Полтавської облради хочуть судитися з Кабміном

Депутати Полтавської облради хочуть судитися з Кабміном
Депутати Полтавської облради хочуть судитися з Кабміном

Полтавська обласна рада

26 лютого під головуванням Сергія Мамояна відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр.

Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Андрій Пісоцький, депутати обласної ради: Ігор Горжій, Іван Сидоренко, Валерій Калюжний, Валерій Прядко, Руслан Рогов, Микола Первак, депутат обласної ради шостого скликання Степан Бульба, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, журналісти.

За інформацією прес-служби облради, депутати розглянули та підтримали Звернення Сумської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження повноважень органів місцевого самоврядування у сфері надрокористування. Йшлося про постанову Кабінету Міністрів України №1173 від 16.12.2015 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності", яка передбачає видачу дозволу на користування надрами без наявності погодження відповідної обласної ради у разі ненадання його останньою протягом строку, встановленого для видачі дозволу, тобто за принципом "мовчазної згоди". Це, на думку депутатів, значно обмежує законні права обласних рад у питаннях надрокористування, захисту інтересів громад щодо відновлення соціальної інфраструктури територій, на яких ведеться видобуток корисних копалин, охорони довкілля.

Відтак, комісія рекомендувала відділу юридичного забезпечення виконавчого апарату обласної ради підготувати проект рішення про подання відповідної позовної заяви до суду на Кабінет Міністрів України.
Крім того, з огляду на зміни у Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, до вирішення питання про відновлення прав обласних рад щодо надрокористування, комісія рекомендувала обласній раді відмовити Державній службі геології та надр України у погодженні отримання спеціальних дозволів підприємствами на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного, конденсату.


До речі, полтавські депутати просять владу припинити лобіювання інтересів видобувників.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка