Авторизация

Вісті з Полтави - За місяць на Полтавщині стартує 16 обласний зліт юних туристів-краєзнавців


Вісті з Полтави - За місяць на Полтавщині стартує 16 обласний зліт юних туристів-краєзнавців

Участь у зльоті візьмуть і туристи, і краєзнавці

З 11 по 14 травня на базі оздоровчого центру «Маяк», що в с. Головач Полтавського району, пройде шістнадцятий обласний зліт юних туристів-краєзнавців. Заявку на участь потрібно подати до 20 квітня.


Захід проводять задля сприяння розвитку творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямків краєзнавства, науково-дослідницької та природоохоронної роботи. Виховання поваги та бережного ставлення до історико-культурної спадщини українського народу та рідного краю. А також задля перевірки рівня краєзнавчої, туристсько-спортивної підготовки юних туристів-краєзнавців. Відповідальні за проведення — Департамент освіти і науки Полтавської ОДА та Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ).



— Головним завданням зльоту є поглиблення знань учнів щодо історичного минулого, духовних надбань та природних багатств України. Виявлення та вивчення кращого досвіду туристсько-краєзнавчої та дослідницької роботи, популяризація цієї діяльності серед молоді тощо, — розповів директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар.




За місяць на Полтавщині стартує 16 обласний зліт юних туристів-краєзнавців

До участі в зльоті допускаються команди з учнів 2003-2005 років народження від районів, об’єднаних територіальних громад, закладів освіти обласного підпорядкування. 



За певних умов до змагань та конкурсів допустять одного учасника 2002-го та одного 2006 років народження. 



Склад команди — 10 осіб: 8 учнів та 2 керівники.



Тривалість зльоту — 4 дні



У перший день передбачені проходження мандатної комісії, робота творчих майстерень за напрямками краєзнавчих досліджень та безпосередньо офіційне відкриття.



Наступного дня на учасників очікує туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут та творчий конкурс «Візитка команди». 



Третій день — найбільш насичений. Учасники продовжать долати туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут, візьмуть участь у конкурсі на кращий туристський обід та туристсько-краєзнавчій вікторині, присвяченій подіям Революції Гідності.



Четвертий день — заключний. Після нагородження учасники зможуть повернутися додому.



Попередні заявки на участь потрібно подати до 20 квітня



Попередні заявки потрібно надіслати на електронну пошту ПОЦТКУМ: [email protected] або письмово: м. Полтава, вул. Нечуя-Левицкого, 4. Не забудьте позначити в темі чи самому листі «Участь у зльоті».



Удень заїзду до 15:00 в мандатну комісію команда повинна подати такі документи:


наказ відділу освіти про направлення команди та призначення керівників;
іменну заявку;
паспорти або свідоцтва про народження учасників (залежно від віку учасників);
учнівські квитки або завірені печаткою та підписані директором закладу освіти довідки;
страхові полюси на кожного учасника команди на весь період зльоту.

Команди розміщуватимуться в польових умовах (наметах) на території оздоровчого центру «Маяк», що в с. Головач Полтавського району.


Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка