Авторизация

Основні правила крепкого харчування

Основні правила здорового харчування
Основні правила крепкого харчування

У прагненні вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися необхідно враховувати наступні моменти - рекомендації по здоровому харчуванню (рос. рекомендации по здоровому питанию):


Кількість, час прийомів їжі. Це перше, на що варто звернути увагу при правильному харчуванні. Вироблення певного режиму тягне за собою перебудову роботи всієї системи травлення, в результаті цього розподіл калорій в організмі відбувається рівномірно. В цьому випадку істотно знижується ризик виникнення ожиріння, а також різних проблем з вагою. Рекомендована кількість прийомів їжі, що складаються з невеликих порцій, коливається від 3 до 5 залежно від наявності перекусів. Таке дроблення характерно як для здорового харчування, так і для схуднення, а також при різних захворюваннях. Часовий інтервал між прийомами становить 4-5 годин, а якщо є перекушування, то 2-3 години.


Уникати пропусків основних прийомів їжі. На етапі звикання до свого розкладу прийомів їжі і надалі важливо не пропускати сніданок, обід або вечерю, незалежно від особливостей способу життя, який веде людина. Пов'язано це з тим, що, по-перше, при регулярному порушенні режиму відбувається виснаження організму, в звичайному житті у людини часто виникає відчуття втоми, а по-друге, почуття голоду тягне за собою переїдання під час наступного прийому їжі. Слід уникати появи звички необмеженого вживання їжі або переїдання. Великий обсяг їжі негативною впливає на функціонування травної системи. Вона, відчуваючи серйозну навантаження в подібній ситуації, починає активно працювати щодо легкопереваріваемих мікро- і макроелементів, як правило, вуглеводів, при цьому немає засвоєння вітамінів, мінералів. В результаті відбувається порушення обміну речовин, життєдіяльності внутрішніх органів.


Ключовим моментом здорового способу життя, правильного харчування є також технологія приготування страв і обробки продуктів. Відомо, що їжу не рекомендується піддавати процесу смаження. Найкраще при веденні здорового способу життя застосовувати запікання, тушкування або варення. Також важливо приділити увагу температурному режиму, який не повинен перевищувати 50 градусів, щоб уникнути випаровування багатьох корисних речовин. З цією ж метою вживати різні продукти найкраще в натуральному вигляді.


Останнє правило здорового харчування і способу життя пов'язане з самим процесом поїдання. Дуже часто прийом їжі у сучасної людини супроводжується читанням книги, газети, переглядом телевізора або бесідою. Здоровий спосіб життя правильне харчування виключає це. Крім того, атмосфера при кожному прийомі їжі повинна бути спокійною.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка