Авторизация

Для чого потрібна бітумна мастика

Для чого потрібна бітумна мастика
Для чого потрібна бітумна мастика

Бітумна мастика ділиться на два види залежно від способу нанесення: холодну і гарячу. Найбільш популярна холодна бітумна мастика через більш зручну роботу, що не вимагає застосування відкритого вогню.


Але гарячі суміші мають здатність більш глибокого проникнення в пори матеріалів і поверхонь, тому гарячі мастики, що вимагають більш трудомістких зусиль і великих витрат часу, можуть дати і більш надійний і довготривалий результат. Тому, купити мастику можна будь-якого типу, виходячи з рішення конкретної будівельної завдання. Придбати бутумну масктику можна на сайті https://konstruktiv.kiev.ua/mastika-plastifikator.html.


Однією з переваг мастики є можливість її використання на непідготовлених поверхнях, наприклад, погано очищений бетон, попередній мастиковий шар, метал з сильною корозією. Але при наявності застарілих рулонних матеріалів, використання мастики неможливо до їх повного видалення. Є види бітумних мастик, які можна наносити на вологі поверхні, що значно спрощує роботу з цим матеріалом.


В результаті різних деформацій конструкцій, наприклад, що виникають при усадці або сейсмічній активності, еластичність мастичного шару може знижуватися, що призводить до порушення його цілісності. Ще одним питанням, що вимагає уваги, вважається складність дотримання рівномірної товщини мастичного шару. Одним з варіантів вирішення проблеми, є застосування різних кольорів для різних шарів мастики, що дозволяє візуально визначити місця з недоліком матеріалу.


У різних будівельних проектах знаходить широке застосування мастика бітумна, ціна на яку відрізняється доступністю для будь-якого рівня фінансування.


Однокомпонентні мастики готові до застосування і вимагають тільки ретельного перемішування. Їх основним недоліком вважається відносно невеликий термін зберігання, як правило, близько року. А також стаціонарність експлуатаційних характеристик і неможливість внести в них зміни.


Двокомпонентна мастика бітумна має набагато більший термін зберігання і являє собою склад зі слабкою активністю, який при змішуванні утворює швидко застигаючу суміші. Можна купити мастику даного виду і прямо на будівельному об'єкті надати їй необхідні якості шляхом внесення різних добавок і барвників. Це дозволить отримати необхідні в'язкість, твердість, пластичність, колір і т. д., для конкретних умов.


Ціна на бітумну мастику залежить від виробників, якими є як вітчизняні, так і зарубіжні представники. Незважаючи на те, що мастика бітумна імпортного виробництва знаходиться в більш високій ціновій категорії, вітчизняні зразки за якістю і експлуатаційними характеристиками їм не поступаються.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка