Авторизация

У Кременчуці в списку на перейменування 120 вулиць і провулків

У Кременчуці в списку на перейменування 120 вулиць і провулків
У Кременчуці в списку на перейменування 120 вулиць і провулків

Кременчук / Фото wikimedia.org

А ось "Товариство української мови" вважає, що перейменування підлягають 153 вулиці.
18 січня, у Кременчуцькому виконкомі відбулося відкрите засідання комісії питань найменування міських об'єктів. На засіданні були присутні і представники громадськості, однак, людей було небагато. Можливо, виною того, що прийшло так мало народу, стала негода - разом із комісією у великому залі виконкому було приблизно 50 осіб.
Обговорили принципи перейменування і вибору нових назв. А також КП "Міськоформлення" презентувало розділ на сайті Кременчуцької міськради, де люди зможуть проголосувати за варіанти нових назв вулиць.
Для людей, які не користуються інтернетом, купон для голосування надрукує газета міськради "Вісник Кременчука". Рекомендації міському голові з перейменування "радянських" вулиць комісія оформлятимуть на наступному засіданні, яке відбудеться 1 лютого.
Тобто у кременчужан є зовсім небагато часу, щоб прийняти обговорення в голосуванні за нові назви. Відзначимо, що остаточне рішення в цьому питанні залишається за мером: згідно з законом про декомунізацію він повинен підписати розпорядження про перейменування до 21 лютого.
Наразі в списку на перейменування 120 вулиць і провулків. Раніше їх було 111 - нещодавно додали нові вулиці, згідно з рекомендаціями Інституту національної пам'яті. Найбільша кількість пропозицій з перейменування подала громадська організація "Товариство української мови" (ТУМ) спільно з "Союзом інтелігенції Кременчука", союзом літераторів "Славутич", - пише "Кременчуцький телеграф".

Співголова ТУМ Юрій Мартиновський у своєму виступі зазначив, що в першу чергу потрібно увічнювати в назвах видатних кременчужан і людей, пов'язаних з Кременчуком. Саме так організація формувала свій список пропозицій. Юрій Мартиновський також висловив пропозицію від імені організації: розширити список на перейменування до 153 вулиць.
Директор музею Алла Гайшинська вважає, що в першу чергу вулицям міста потрібно повертати історичні імена. Або давати імена, "які сприймаються позитивно і толерантно і сприятимуть об'єднанню людей".

Нагадуємо, що нещодавно у Хоролі міськрада пропонує перейменувати 23 вулиці та 3 тупика.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка