Авторизация

Голова Полтавської ОДА заручився підтримкою міністра культури у порятунку Кадетського корпусу

Голова Полтавської ОДА заручився підтримкою міністра культури у порятунку Кадетського корпусу
Голова Полтавської ОДА заручився підтримкою міністра культури у порятунку Кадетського корпусу

25 червня, в день відкриття в Опішному V Національного фестивалю гончарства, Валерій Головко мав зустріч із міністром культури України Євгеном Нищуком. Голова Полтавської облдержадміністрації поділився у Фейсбук:

«Скористався нагодою, щоб поговорити віч-на-віч про Кадетський корпус у Полтаві. І передати папку з фото, які ілюструють жахливий стан будівлі. є проблема в тому, що розпочати спочатку консервації, а потім і реконструкцію ми можемо лише після дозволу Мінкульту, адже будівля має статус пам'ятки архітектури. До цього часу такого дозволу ми не мали. Міністр запевнив у своїй підтримці. Найближчим часом зберемося у форматі міністерства, запросимо інвесторів разом із архітекторами, аби з'ясувати, якою вони бачуть подальшу долю будівлі і що вони пропонують зробити у плані реконструкції. За умови, якщо ми зрушимо юридичне питання з мертвої точки, міська влада погоджується передати будівлю в підпорядкування області. Зрозуміло, що йдеться про збереження історичного вигляду будівлі та архітектурного стилю».

Прес-служба облдержадміністрації процитувала у Фейсбук слова міністра Нищука:

― Ми будемо шукати компроміси. Якщо надійний інвестор збереже історичну частину і наповнить його громадським життя, можливо , є сенс піти на такий компроміс. Бо знаєте, як у нас буває: тримають щось довгі роки, доки там щось не впаде-не згорить, знімають з реєстру і тоді там швидко виростає 20 поверхів. Тому, якщо буде підписано контракт, що це буде відреставровано в тому історичному вигляді, який є, ми досягнемо компромісу. Натомість буде враховано інтерес інвестора.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка