Авторизация

Авіакомпанії звітують: 2017-й був роком без авіакатастроф!


Авіакомпанії звітують: 2017-й був роком без авіакатастроф!
Згідно заяві представників двох нідерландських авіаційних груп – Мережі безпеки польотів (ASN) та консалтингової компанії To70 – у 2017 році не зареєстровано смертей у авіакатастрофах пасажирських авіалайнерів. Це приводить до висновку, що 2017-й був найбезпечнішим роком в історії комерційної авіації.

Дані не включають в себе вантажні літаки та пасажирські турбогвинтові літаки. У 2017 році відбулося 10 нещасних випадків зі смертельними наслідками, коли загинули 44 пасажири на борту і 35 чоловік на землі. П’ять з цих аварій стосувалися вантажних рейсів, а в інших п’яти були задіяні невеликі пасажирські турбогвинтові літаки. У цей же список потрапили дванадцать пасажирів одномоторного літака Cessna 208 Caravan в Коста-Риці — аварія трапилася під новий рік. Ці цифри також не враховували нещасні випадки за участю військово-транспортних літаків і некомерційних рейсів, в тому числі катастрофу транспортного літака ВПС М’янми, в результаті якого загинуло 122 людини.


У той же час у 2016 році ASN зареєструвала 16 авіаційних подій та 303 смертельних випадки. Останній смертельний випадок стався 28 листопада 2016 року, коли літак з бразильською футбольною командою Chapecoense на борту зазнав краху біля Медельіна в Колумбії. Тільки шість з 77 осіб пережили катастрофу.


Отож, авіакомпанії світу відзвітували про 2017-й як рік без авіакатастроф, що зайвий раз свідчить про безпечність авіаперельотів у порівнянні з іншими видами транспорту чи без порівнянь.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка