Авторизация

Плити МДФ: выкористання, характеристика і класифікація

 У перекладі з англійської мови абревіатура МДФ позначає деревоволокнистих плит середньої щільності. Його почали виготовляти і застосовувати більше 50 років тому. Зараз він використовується в ролі якісної заміни натуральної деревини.


Панелі МДФ виготовляють шляхом пресування сушених деревних волокон під високою температурою, для того, щоб виділялося речовину лігніт, яке міцно з'єднує волокна деревини. При цьому немає необхідності використовувати будь-які допоміжні, клейкі речовини для додання надійності даного матеріалу. У зв'язку з цим, плита мдф Львів цілком можна віднести до екологічно чистих матеріалів. За своїми властивостями та характеристиками плити МДФ поділяються на 3 види:

  • цільнопресованні
  • ламіновані
  • вологостійкі

Цільнопресованні - У стандартному вид плит, який з обох сторін має гладку поверхню. Його використовують у виготовленні меблів і різних декоративних елементів. Відмінні властивості: досить низька собівартість і хороша стійкість до вологи.


Ламіновані - плити стандартної технології виробництва, які на заключних етапах виготовлення проходять процес ламінування.

Ламінувати панелі можна як безбарвної, так і кольоровими плівками. Після такої обробки, плити знаходять вид натурального дерева, а меблі, виготовлені з такого матеріалу виглядає дорого і красиво. Відмінність цього виду плит в тому, що вони дуже практичні, не затираються, що не брудняться, стійкі до вологи і температурних змін, з ними легко працювати.


Вологостійкі - плити, що мають більш щільну структуру на тлі інших видів. Для їх виготовлення використовується дуже якісна деревина, волокна якої при термічній обробці утворюють щільну структуру. Переваги даного виду МДФ в тому, що вони не змінюють свого виду і форми при впливі вологи, мають надійну основу і хороші властивості звукоізоляції.


Отже, за своїми властивостями і різноманітності, плити МДФ на сьогоднішній день є відмінною заміною натуральному дереву. Вони стоять на порядок дешевше, хоча за якістю не поступаються першому.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка