Авторизация

Президент доручив новенькому очільнику Черкащини особисто проконтролювати забезпечення теплом мешканців Сміли

Президент Петро Порошенко поставив пріоритетні завдання новому голові Черкаської обласної державної адміністрації Олександру Вельбівцю, особливо акцентувавши увагу на першочерговості вирішення ситуації з опаленням в місті Сміла, яке вже було відновлено, та справедливого нарахування оплати за надання тепла мешканцям міста.


 «Олександре Івановичу, першим вашим завданням є поїздка в Смілу і розпочати врегулювання ситуації. Якщо треба, моя порада – на пару днів перенесіть приймальню до Сміли, зустріньтеся з людьми, почуйте їх, розкажіть позицію обласної державної адміністрації, розкажіть позицію Президента і завдання. Питання треба врегулювати», - сказав Петро Порошенко.


Президент повідомив, що від моменту його особистого втручання питання з забезпеченням тепла в Смілі було вирішено протягом двох діб. Відповідно до звіту Уряду та інформації від обласної адміністрації та місцевої влади газ і тепло до Сміли подані і котельні запущені.


 «В усіх 25 котельнях, якби цього не бажали і не благали окремі політикани, щоб цього не відбулося, за 48 годин тепло було подано. Хочу наголосити, що заслуги місцевої влади тут аж ніяк не має», - сказав Президент.  «Прикриватися, або ображати людей, я точно не дам», - додав він.


Президент підкреслив, що реформа децентралізації надала широкі можливості та права місцевим органам влади і водночас поклала на них більшу відповідальність за ситуацію в громадах. «Але не всі зрозуміли, що нові можливості збільшують відповідальність. На Київ вже точно кивати не вийде. Спробуєш займатися політиканством, спробуєш займатися популізмом… Замість того, щоб захищати інтереси людей, бігати з прапорами, нічого в тебе не вийде. Громада дасть належну оцінку злочинній бездіяльності», - сказав Глава держави. 


«Якщо бігати і стверджувати, що ми не будемо платити. Нехай за нас заплатить солдат в окопі, нехай за нас заплатить вчителька, пенсіонер... Сто відсотків цього не буде. Це не справа Президента крутить вентиль. Я ніколи цього не робив і робити не збираюсь. Але точно справа Президента – захистити людей, які опинилися при мінусовій температурі без тепла», - зазначив Петро Порошенко.


Він звернувся до правоохоронних органів щодо реагування у випадку «злочинної бездіяльності місцевої влади». Глава держави окремо звернувся до Верховної Ради: «Якщо громада звертається до Верховної Ради щодо перевиборів. Поки не прийнята нова редакція Конституції щодо децентралізації, Верховна Рада має захистити людей».


 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?