Авторизация

Президент відзначив орденом «За мужність» кремлівського в’язня журналіста Романа Сущенка

Під час привітання колективу інформаційного агентства «Укрінформ» зі 100-річчям з дня створення Президент Петро Порошенко окремо відзначив журналіста агентства Романа Сущенка, якого Кремль незаконно утримує у в’язниці в Російській Федерації. Глава держави відзначив Романа Сущенка орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду з рук Глави держави отримала дружина журналіста Анжела.


«В цей день я хочу згадати вашого колегу, який платить велику ціну за можливість, за розкіш говорити правду, який є зразком і журналіста, і громадянина. Ім’я цього журналіста Роман Сущенко, якому «російська Феміда» інкримінує абсолютно вигадані звинувачення. Подивіться, як він тримається і демонструє унікальний зразок мужності і патріотизму», - сказав Петро Порошенко. «Я хочу наголосити як Президент і як громадянин України – ми точно не залишимо Романа в біді», - додав він.


 



Президент відзначив орденом «За мужність» кремлівського в’язня журналіста Романа Сущенка

«Я хотів би відзначити нагородою Романа Сущенка за мужність, за героїзм, за справжній патріотизм, який точно попаде в підручники історії як трималися і тримаються українці», - сказав Глава держави. Він додав, що хотів би мати можливість вручити цю нагороду особисто Роману і буде молитися за це. «Для мене це буде величезна гордість і честь самому особисто вручити нагороду. Дай Боже», - зазначив Президент.


Президент наголосив, що завдяки українським дипломатам та українській медіа-спільноті у захисті Романа об’єднався весь цивілізований світ, зокрема, міжнародні організації, такі як Європарламент, ОБСЄ, ПАРЄ, Міжнародна і Європейська федерації журналістів. Сотні організацій вимагають від Росії негайно звільнити Романа Сущенка та інших українських політв’язнів та повернути їх додому.




Петро Порошенко звернувся до дружини Романа: «Пані Анжело, знаю, Вам зараз не легко. Я хочу Вам подякувати за безпрецедентну мужність. Ваш чоловік уже 3-й рік ув’язнений у кремлівському «Мордорі». Ми відчуваємо як йому нелегко і дуже важливо, щоб він почув нас. Пам’ятайте і передайте, що у Романа є величезна, дружня професійна родина, яка постійно про нього пам’ятає і підтримує. Величезна кількість українських юристів-міжнародників, правозахисні організації та дипломатичні відомства щодня докладають максимум зусиль, щоб Роман скоріше повернувся додому з полону».


Президент також зазначив, що під час його міжнародних зустрічей, зокрема з Президентом Франції Емманулем Макроном тема звільнення Романа Сущенка постійно серед головних і додав, що це питання є також одним із завдань Першої леді Франції Бріжит Макрон.


З нагоди 100-річчя заснування Українського національного інформаційного агентства «Українінформ» Президент нагородив та відзначив почесними званнями кількох журналістів та працівників агентства. 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?