Авторизация

Ви – героїчне покоління патріотів, яке пише історію України – Президент відзначив прикордонників державними нагородами

Під час візиту до Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди воїнам-прикордонникам.


За особисту мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені під час виконання службового обов’язку, сумлінне і бездоганне служіння українському народу нагороджено медаллю «За військову службу Україні» полковника Петра Кулика, медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня підполковників Романа Євича та Олексія Лупана, нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни» старших прапорщиків Юрія Коцюбу та Владислава Леонова, а також лейтенанта Олександра Пономаренка.



Ви – героїчне покоління патріотів, яке пише історію України – Президент відзначив прикордонників державними нагородами

«Шановні прикордонники, ви – героїчне покоління патріотів, яке зараз, саме в ці дні, в ці години, пише історію нашої держави, найкращої держави в світі – нашої України. Ви захищаєте її право на незалежність, соборність, суверенітет та право української держави і українського народу на гідне європейське майбутнє», - сказав Президент та побажав прикордонникам здоров'я, добра, щастя, наснаги та успіхів у нелегкій ратній службі на благо процвітання нашої рідної України.


«Вже чотири роки Україна боронить свою землю від російського агресора. До лав захисників Вітчизни мужньо, з перших хвилин агресії стали прикордонники і першими прийняли цей удар на себе», - сказав Президент та поділився своїми спогадами про дії наших прикордонників в Ізварино та Довжанському, коли агресія Росії проти України вже почалася.


Президент підкреслив, що майже 20 тисяч прикордонників взяли участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації, 433 отримали бойові поранення. За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами, 856 воїнів-прикордонників удостоєні державних нагород, двох із них відзначено «Золотою Зіркою» Героя України. 70 прикордонників поклали своє життя за Україну.




Глава держави зазначив, що прикордонники і надалі будуть отримувати все необхідне для успішного виконання поставлених перед ними завдань.


«Не менш важливо і те, що держава робить все можливе,  мобілізує всі наявні ресурси, аби прикордонники і їхні родини відчували себе соціально захищеними. Розвивається прикордонна інфраструктура, створюються сучасні умови служби, будується житло», - сказав Президент. Він повідомив, що у цьому році прикордонники вже отримали майже 200 квартир, наразі продовжується будівництво 24 житлових об’єктів, два з яких планується завершити в цьому році, що дозволить отримати ще 60 квартир.  Загалом упродовж 2018-2020 років планується надати прикордонникам близько півтори тисячі квартир.


«За моїм завданням і за рішенням РНБОУ, де затверджувався військовий бюджет, було дане моє чітке доручення щодо підвищення рівня грошового забезпечення, в тому числі і українських прикордонників», - зазначив Президент та підкреслив, що перший пріоритет – це соціальний захист українських військовослужбовців.


Президент також привітав прикордонників з Днем Гідності і Свободи, яке Україна відзначатиме завтра. «Це свято нагадує нам про нездоланну силу цих великих цінностей, які роблять нас українців – вільним народом. Так само в цей день ми вшановуємо тих, кому випала доля їх захищати», - зазначив Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка