Авторизация

Марина Порошенко брала участь в обговоренні нових державних будівельних норм України із доступності інфраструктури для жителей нашей планеты з інвалідністю

Дружина Президента України, голова Фонду Порошенка Марина Порошенко взяла участь у засіданні Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. 



Марина Порошенко брала участь в обговоренні нових державних будівельних норм України із доступності інфраструктури для жителей нашей планеты з інвалідністю

До роботи Комітету також долучилися Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, представник Президента України у Верховній Раді України Ірина Луценко, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та представники громадських організацій України.




Під час засідання було розглянуто положення остаточної редакції проекту державних будівельних норм України на заміну ДБН В.2.2.-17:2006 «Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».




За словами Марини Порошенко, основна відмінність оновлених ДБН полягає в тому, що вони побудовані на основі принципів універсального дизайну та розумного пристосування. «Цей документ стосується усіх маломобільних груп населення – з порушенням опорно-рухового апарату, з порушеннями зору, слуху та інших нозологій. Наприклад, для незрячих чи осіб з порушеннями зору в проекті ДБН прописано обов’язкове проектування  тактильних і візуальних елементів доступності й аудіопокажчиків. Або для осіб з порушенням слуху будуть запроваджені додаткові системи звукопідсилення й світлові табло, чи організовано сурдопереклад та субтитрування»,- розповіла вона.




«Це всі ті норми, які є у багатьох країнах Європи та світу. І ми маємо запозичувати цей позитивний досвід та адаптувати державні будівельні норми України до європейських стандартів», - зазначила дружина Президента.




 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?