Авторизация

Президент переконаний, що закон про податок на виведений капітал сприятиме зростанню економіки України

Президент Петро Порошенко переконаний, що закон про податок на виведений капітал сприятиме зростанню економіки України і сподівається, що він буде ухвалений. «Це важливо. Він стимулює, мотивує вкладати у виробництво, а не виймати гроші з обороту і виводити їх за кордон», - наголосив Петро Порошенко.


«Я не збираюся відходити від ідеї податку на виведений капітал. Сподіваюся, що вона буде реалізована при першій можливості», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками бізнесу.


 «Хочеш вивести кошти на споживання – прошу дуже, заплати. Хочеш вкладати в розвиток – держава стимулює вкладання у виробництво», - додав він.


Президент зазначив, що на обговорення запровадження цієї ініціативи з Міжнародним валютним фондом було витрачено чимало часу. «Більше часу на дискусії стосовно податку на виведений капітал було витрачено хіба що на урядові дебати по тарифах. Від тотального заперечення цієї реформи, від категоричного «ні», на щастя Міжнародний валютний фонд перейшов до її певного сприйняття», - зазначив Президент.


Глава держави висловив переконання, що має бути знайдена прийнятна модель і для Уряду, і для Мінфіну, і для профільного комітету Парламенту, і для наших міжнародних партнерів, і для українського бізнесу з урахуванням ключових питань – бюджетних ризиків, компенсаторів тощо.


Також Петро Порошенко звернув увагу на те, що представники бізнесу, Асоціації виступили з ініціативою долучитись до переговорної групи з міжнародними фінансовими організаціями, а також до обговорення цього питання на комітеті, на круглих столах для того, щоб дати можливість їм донести свою аргументацію. Президент підтримав таку ініціативу і висловився за долучення представників бізнесу, активістів, «щоб вони на власні очі мали можливість переконатися і безпосередньо брати участь в цій дискусії».


«Наголошую – я пропоную, щоб за дуже короткий термін були визначені ваші представники і  міжнародні фінансові організації почули вашу переконливу аргументацію, - сказав він.


Глава держави висловив впевненість у позитивних наслідках ухвалення цього законопроекту. «Я особисто глибоко переконаний в економічній ефективності та корисності для прискорення економічного розвитку України цього податку. Кожен у цій залі має достатній досвід, щоб розуміти – для макрофінансової стабільності, для сталого зростання економіки України, продовження співпраці з МВФ, підписання Меморандуму з Фондом аж ніяк не менш важливо, ніж впровадження податку на виведений капітал. І в поточній ситуації можливо навіть ще важливіше», - сказав Петро Порошенко.


Він також сподівається, що закон буде ухвалено. «Ми маємо вірити в перемогу. Політика – це мистецтво можливого. І я не можу зараз назвати строки, але я впевнений, що разом ми вийдемо на ухвалення закону про податок на виведений капітал як ключову реформу для прискорення економічного зростання», - сказав Президент.


«Якщо це спрацювало в Грузії, якщо це спрацювало в Італії, якщо це спрацювало в Естонії, якщо це має підтримку окремих комісарів Євросоюзу – я хочу наголосити, що ми вирішували і складніші питання, як то Угода про асоціацію, вирішували і вирішили питання безвізу, вирішували питання автокефалії, ну і з податком тим більше впораємося. Я наголошую, що я оптиміст… і розраховую, що і тут я знаходжуся в середовищі оптимістів», - додав Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?