Авторизация

Як держава ставиться до жителей нашей планеты з особливими потребами, настільки вона готова жити в умовах європейських цивілізаційних цінностей – Президент про розвиток інклюзивної освіти

«У новому Законі про освіту закріплені імперативні гарантії навчання дітей та молоді з особливими освітніми потребами нарівні з іншими учнями в інклюзивному освітньому середовищі», - сказав Президент Петро Порошенко під час час зустрічі з працівниками освіти.


Глава держави особливо наголосив, що для цього держава шукає і знаходить ресурси.


Президент подякував дружині Марині Порошенко, яка приділяє постійну увагу питанням розвитку інклюзивної освіти та зосередила свою діяльність на пошуку шляхів вирішення проблем рівного доступу до освіти всіх дітей в українських освітніх закладах. «Марина дуже дякую тобі за це. Це теж наш рух до Європи, це наш рух до абсолютно іншого цивілізаційного вибору. Бо як держава, як суспільство ставиться до людей з особливими потребами, настільки вона готова жити в умовах європейських цивілізаційних цінностей», - підкреслив Президент.


Глава держави зазначив, що наразі державна підтримка осіб з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах складає майже 600 мільйонів гривень. Цього року було заплановано відкриття понад восьми тисяч інклюзивних класів, що на 40 % більше, ніж у попередній рік.  «Гарний темп, може не достатній, але взялися добре», - додав він.


Президент подякував вчителям, які сприяють інклюзивній освіті. «Вони повертають діток до повноцінного життя серед однолітків, допомагають їм інтегруватися та робити успіхи у навчанні та спілкуванні. Нам потрібна школа, де діти з різними потребами – і звичайними, і особливими – різні за походженням та соціальним становищем живуть єдиною учнівською командою, єдиною громадою, вчаться розуміти і підтримувати один одного. Нам потрібна школа, що формує в кожному учневі впевненість у своїй здатності реалізувати себе», - наголосив Петро Порошенко.


«Нам потрібна школа, вихованці якої стануть патріотами України, готовими захищати свою землю і працювати на її успіх. І в цій ситуації робота вчителя набуває особливої ваги», - підсумував Глава держави.


В свою чергу, дружина Президента Марина Порошенко подякувала вчителям за їх важливу і відповідальну працю. «В усі часи вчитель був основним провідником позитивних змін в державі», - наголосила дружина Президента та додала: «Ви виховуєте молоде покоління українців». «Ви робите їх більш прогресивними і більш духовними. Ви вчите їх відрізняти добро від зла, друзів від ворогів, правду від брехні, пробуджуєте в них бажання змінювати себе і долю країни», - додала вона.


Марина Порошенко окремо зупинилася на активному впровадженні інклюзивної освіти, яка на її переконання є «підтвердженням будівництва нової України, більш прогресивної і високоморальної».


«Я радію тому, що сьогодні вже кожна українська школа відкрила свої двері для усіх дітей без винятку», - сказала дружина Президента, додавши, що навіть важко повірити, що за такий короткий проміжок часу вдалося досягти таких значних результатів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?