Авторизация

Поділяю позицію більшості громадян, які виступають за політико-дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі – Президент у Харкові

Президент Петро Порошенко під час участі в урочистостях в Національній академії правових наук в рамках робочої поїздки на Харківщину подякував юристам та правникам академії за допомогу в розробці Закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». «Ви є співавторами цього закону і вам окрема подяка за це», - сказав він.


Глава держави зауважив, що ознайомився із результатами великого опитування громадської думки, яке провели три дуже поважні та авторитетні компанії: «Вони цікавилися, якою люди бачать оптимальну стратегію повернення Донбасу в Україну та України на Донбас. Лише 5 % висловлюються за військовий наступ і повернення силою».


Президент зазначив, що «природно, найменша кількість прибічників такого сценарію, менше 6% – на Сході України».


«Це зрозуміло, тому що фронт тут, поруч, і люди знають що таке днювати й ночувати під прицілом. А по той бік лінії фронту живуть не лише вороги і найманці. Там – багатомільйонні міські агломерації, в яких мешкають громадяни України, наші співвітчизники. І думаю, що жоден український політик, в тому числі звичайно і я, ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк на Грозний часів першої і другої чеченської війни. Путінський сценарій нам не потрібен. Це Кремль легко винищував мирне населення ковровим бомбардуванням. А Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя і не приносять його в жертву імперським амбіціям. І я як Президент ціную життя кожного українця», - підкреслив Петро Порошенко.


«Я казав вже раніше, і ще раз повторюю: мир в обмін на території – це ілюзія, самообман, бо не буде ані миру, ані територій. І Путін суне до нас не за Кримом і не за Донбасом, а за всією Україною», - підкреслив Президент.


Він також повідомив, що 10 % - пропонують «ізолювати окуповані території, забути про них на деякий час, і надіятися, що колись у майбутньому їх вдасться повернути», а 9% вважають, що взагалі нікого і нічого повертати не треба.


Президент нагадав ситуацію в Придністров’ї та Абхазії та сказав, що не можна відвертатися від таких викликів.


«Це називається заховати голову у пісок... Така позиція не личить відповідальним політикам і державним діячам. І я на неї теж ніколи не пристану», - підкреслив Петро Порошенко.


«Як Президент та Верховний Головнокомандувач точно поділяю позицію більшості громадян – 60%, на Харківщині таких більше 72%, які висловлюються за політико-дипломатичне врегулювання», - зазначив він.


«Це і є моя стратегія боротьби за мир і деокупацію. Мене жорстко критикують з різних сторін. З одного боку - яструби, які не усвідомлюють усіх наслідків військового сценарію. Адже він загрожує повномасштабною війною з Росією по всьому периметру нашого кордону. В умовах, коли нам потрібні ще роки для зміцнення армії, яку ми лише почали будувати», - підкреслив Президент та зазначив, що з «іншого боку, атакують п’ята колона та капітулянти, які нав’язують Україні смертельно небезпечні російські умови так званого миру, миру в лапках, так званої федералізації».


Президент підкреслив, що 60 % українців підтримують політико-дипломатичну стратегію. «Врешті-решт, народ мудрий, і розуміє, яка стратегія правильна. Вона не швидка, потребує часу, нервів і витримки, і ви чули, напевно, що я вже неодноразово вибачався за свою обіцянку дуже швидко завершити АТО», - сказав він.


«Політико-дипломатична стратегія – запорука миру по всій Україні, в тому числі і тут у прифронтовій Харківщині. І ви маєте знати, що Президент не зробить жодного кроку, який поставив би під ризик мирну працю Харківської області. Більше того, навпаки, будемо й надалі зміцнювати безпековий заслон, який надійно захищає регіон від проникнення терористів, диверсантів, бойовиків», - сказав Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?