Авторизация

Україна, США, Німеччина та Франція мають спільне бачення миротворчої місії на Донбасі – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує на спільності позицій України, США, Німеччини та Франції у питанні запровадження миротворчої місії ООН. Про це Петро Порошенко сказав під час участі в загальних зборах Національної академії правових наук України з нагоди 25-річчя її утворення в рамках робочої поїздки до Харківської області.


Президент зазначив, що «на сьогодні Україна, Сполучені Штати, Німеччина та Франція мають настільки спільне бачення такої миротворчої місії, що практично готові вносити спільну резолюцію на розгляд Ради Безпеки ООН».


«І якщо Росія скористається правом вето, це буде її викликом не лише Україні, а всій світовій спільноті. І це посилить її ізоляцію, як це сталося тоді, коли Росія виявилася єдиною країною, яка ветувала резолюцію по MH17», - сказав Петро Порошенко. При цьому він підкреслив, що Україна як ніхто інший зацікавлена у позитивному результаті такого голосування і відповідна робота буде активно проводитися.


«Миротворці ООН – це ще не мир, але вже не війна», - підкреслив Глава держави та додав, що «миротворці ООН на всій території окупованого Донбасу з виходом на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону гарантують припинення активних бойових дій».


На переконання Президента, миротворча місія ООН зменшує ризик повномасштабної війни з Росією. «Вона означає відсутність жертв серед наших військових і цивільних. Вона означає припинення постачання російських найманців і зброї. І вона відкриває шлях до політичного врегулювання. Шлях до миру на прийнятних для України умовах, із поверненням окупованих територій, але без нашого повернення у сферу російського впливу»,- підсумував Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка