Авторизация

Росія сплачує високу економічну ціну за свою агресію – Президент про санкції

«Санкції – єдиний несиловий інструмент, який ми маємо у розпорядженні, аби у такій ситуації чинити тиск на агресора. При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, аби утримувати Путіна за столом переговорів. І в цьому сенсі санкції дуже дієві», - наголосив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю німецькій газеті Rheinische Post.


«Повірте, без них Путін не переймався б Нормандським процесом, покликаним знайти мирне рішення. Наразі Росія сплачує високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала»,  - зазначив Президент.


Петро Порошенко додав: «Росіяни вже давно позбавилися войовничої ейфорії, яка панувала спочатку, внаслідок анексії Криму. Сьогодні багато хто запитує: а що це нам коштує?».


Президент також прокоментував дискусії серед європейських урядів щодо можливості якомога швидше скасували санкції, зокрема в уряді Італії.  «На це Путін від самого початку робив ставку: що єдина позиція європейців у цьому питанні зазнає краху. Він сподівався, що Франція після президентських виборів 2017 року під впливом право-популістського Національного фронту здасть позиції в питанні санкцій – дарма. Потім він поставив на зростання позицій АдН у Німеччині (партія «Альтернатива для Німеччини» – ред.) і завершення каденції Ангели Меркель, аби нарешті позбутися санкцій», - зауважив він.


«До цього часу розрахунки Путіна не спрацьовували. Європа зберегла єдність, і за це ми безмежно вдячні нашим європейським друзям», - наголосив Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?