Авторизация

Президент внесе до Верховної Ради законопроект щодо припинення дії Уговору про дружбу і співробітництво з Росією

Президент Петро Порошенко повідомив, що внесе на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо припинення дії Договору про дружбу і співробітництво з Росією. Про це Глава держави заявив під час виступу у Верховній Раді з Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».


Глава держави наголосив, що у понеділок підписав  Указ, яким увів в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони не продовжувати Договір про так звану дружбу з Росією. «МЗС направить ноту до Москви, а я подам до Парламенту відповідний законопроект, бо останнє слово в цьому питанні – за вами, за Верховною Радою України», - наголосив Петро Порошенко.


Президент також підкреслив: «Із Конституції пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні. Після того як ми повернемо Крим, російської бази у Севастополі точно більше не буде».


За його словами, також наприкінці серпня виконком СНД офіційно підтвердив, що Україна закрила представництво при статутних органах так званої Співдружності.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка