Авторизация

Президент підтримує ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора – Російської Федерації

Під час виступу у Верховній Раді зі щорічним Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році» Президент Петро Порошенко особливо наголосив на важливості забезпечення інформаційної безпеки держави та запобігання впливу російської пропаганди в Україні. Глава держави зазначив, що «деякі українські політики тиражують фейки російської пропаганди, намагаються зняти з агресора відповідальність за війну, цинічно перекладаючи її з Росії на Україну».


«Деякі телеканали, газети та інтернет-видання стали неприхованими рупорами російської пропаганди. Я поділяю думку Голови Верховної Ради про те, що у період виборів питання інформаційної безпеки є одним із головних; що частина нашого інформаційного поля так само окупована, як частина суверенної території», - наголосив Президент.


Він висловив задоволення тим, що в Парламенті теж усвідомлюють глибину цієї проблеми, але зазначив, що є ті, кому це й нецікаво.


«В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, плодить «незалежні» громадські організації. Вони дійсно незалежні, але незалежні від України, але підконтрольні Кремлю, і роздмухують антиукраїнські, антиєвропейські та антиамериканські настрої», - сказав Президент та заявив, що підтримує ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора - Російської Федерації.


«Наголошую, саме держави-агресора, тому такий Закон жодним чином не вплине ані на громадянське суспільство, ані на мас-медіа, ані на свободу слова», - додав він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка