Авторизация

Без української культури не існує єдиного європейського культурного простору – Президент під час концерту видатного українського композитора Мирослава Скорика

«Велике щастя і велика гордість бути на одній сцені з його величністю Маестро»,- сказав Президент Петро Порошенко у вітальному слові під час мистецького заходу «Прем’єра – вечір концертів Мирослава Скорика» у Львівській обласній філармонії з нагоди ювілею відомого українського композитора Мирослава Скорика.


«Львів подарував Україні і всьому світові геніальних митців, які прославили Україну, які відкрили світові українське мистецтво. І Соломія Крушельницька і Станіслав Людкевич, Іван Франко і Богдан-Ігор Антонич, Олекса Новаківський, Володимир Івасюк, Богдан Ступка. І багато-багато інших, кого уся Україна вважає своїм надбанням», - сказав Петро Порошенко.


Глава держави подякував сучасним львівським митцям, які «своєю творчістю, громадянською позицією, особистим прикладом роблять усе, щоб Україна назавжди вийшла зі сфери російського впливу; утвердила свою мову та культуру, свою пісню, своє кіно, свою книгу і заявила про себе світові як один із центрів світової культури і як незалежна держава».


«Наша культура сьогодні дає нам сенс нашої боротьби. Українська мова і культура – це наша ідентичність і наша єдність. І нарешті влада почала це розуміти. Без того, щоб озиратися за кожною фразою на Москву. Нарешті українська влада почала захищати українську мову», - наголосив Президент та додав, що «це ніяк не заважає нам твердо рухатися в Європу, зберігати свою українську, але європейську ідентичність».


«Саме із цим ми приходимо до Європи – як співтворці єдиного європейського культурного простору. Без української культури не існує єдиного європейського культурного простору. Ми це довели і переконали наших європейських партнерів. Ми ідемо до цього простору своїм, українським шляхом – і саме цим цікаві і цінні для Європи і світу», - сказав Президент та підкреслив, що «ми маємо розвивати свою європейську національну культуру як наш історичний і водночас сучасний внесок у будівництво спільного європейського дому».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?