Авторизация

Сила та міць нашої держави не злее в чисельній армії, а й в українській книзі, кіно та мистецтві – Президент про боротьбу України проти гібридної війни Росії

Під час Форуму видавців Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні агресор використовує найновіші технології впливу на свідомість українських громадян. «Ці технології спрямовані на розпалювання національної і релігійної ворожнечі, пропаганду агресивної війни, порушення суверенітету і територіальної цілісності України», - сказав Президент.


«Тому наш з вами спільний обов’язок усіма можливими засобами захистити українське суспільство від дезінформації та деструктивної пропаганди Кремля», - наголосив Петро Порошенко. Він додав, що «не зустрічаючи належного опору, Кремль розширює фронти гібридної війни».


«Найдалекоглядніші політики, громадські діячі, журналісти, в тому числі ті, чиї книги присутні на Форумі, говорять про гібридну війну Росії проти Євросоюзу. Кремль хоче знищити європейську єдність і солідарність, і  європейську ідентичність», - зазначив Президент та додав, що «один із засобів для цього – поширення фейків про Україну».


«Якими б вони не були: починаючи про «їхтамнєт» і закінчуючи про нібито українську ракету, яка збила малайзійський Боїнг. Україна, яка платить найвищу ціну життям своїх героїв, захищаючи східний кордон Європи. Наш обов’язок -  не допустити дискредитації України, боротися з російською пропагандою в всередині Україні, в Європі і в усьому світі», - зазначив Президент. 


Глава держави наголосив на важливій і активній ролі саме книговидавців у захисті національних інтересів: «Українське книговидання є активною складовою інформаційної сфери. Російська агресія і гібридна війна,  розв’язана проти нас, перетворила свідомість українських громадян на  ключову арену протиборства».  


«Сила та міць нашої держави не лише в чисельній армії, високооснащених Збройних Силах та розвиненій економіці, але я твердо переконаний – сила і міць нашої держави в українській книзі, кіно, музиці, мистецтві, і головне – в українській мові», - підсумував Глава держави.


 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?