Авторизация

Президент: Хоча європейські прагнення більшості українців є очевидними, існує загроза реваншу проросійських сил і ревізії європейської стратегії після виборів

Президент Петро Порошенко під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) наголосив, що майбутнє України значною мірою залежить від виборчого циклу 2019 та 2020 років.


Глава держави підкреслив, що як Президент гарантує вільні, чесні й демократичні вибори. «Ми захистимо вільне волевиявлення громадян. Процес волевиявлення має відповідати нашій європейській стратегії й ще раз зарекомендувати Україну як лідера в дотриманні стандартів демократії на пострадянському просторі», — сказав він.


Петро Порошенко нагадав, що в умовах зовнішньої агресії Україна відмовилася від воєнного стану і взагалі від будь-яких обмежень політичних прав і свобод громадян. «Це моя принципова позиція. Але, звичайно, що війна точно накладе свій відбиток на характер кампанії. На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. За чотири роки ми відновили не лише армію, але й розвідку… тому маємо не приблизне, але абсолютно точне уявлення про плани Кремля. Знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі президентських виборів, і, слава Богу, мого прізвища там, в планах Кремля, немає», — розповів Президент.


За його словами, на базі п’ятої колони РФ мріє сформувати потужну проросійську опозицію в новому парламенті, а, якщо пощастить, то ще й зробити її учасницею з правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Президент розповів, що горизонт їхнього планування сягає осені 2020 року, коли за наслідками вже місцевих виборів в окремих обласних радах проектується створення лояльних до Москви політичних більшостей.


«Суть всього цього можна визначити одним словосполученням – загроза реваншу і ревізія європейської стратегії, повернення України до імперського стійла. Безумовно, цю загрозу не слід перебільшувати. Я твердо переконаний, що європейські прагнення більшості українців і зараз, і в майбутньому є очевидні. Але недооцінювати її також не слід», — наголосив Глава держави.


«Наш ворог досконало володіє усіма прийомами гібридної інформаційної війни. Боротися з російською пропагандою було б простіше, якби ключові її антиукраїнські тези не допомагала поширювати значна частина українського політикуму. Особливо цинічно й гидко це виглядає, коли українські політики виступають адвокатами Путіна, російських збройних сил, знімаючи відповідальність за війну з Росії та намагаючись перекласти її на Україну», — підкреслив Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?