Авторизация

Днями очікується видача десятимільйонного українського біометричного паспорта, і це відповідь усім, хто намагався применшити значення безвізу — Президент

Президент Петро Порошенко зауважив, що українці руйнують бар’єри з європейськими сусідами, чому суттєво сприяють реалізація Угоди про асоціацію з ЄС та запровадження безвізового режиму.


«Днями очікується видача десятимільйонного українського біометричного паспорта. Десять мільйонів людей дали відповідь усім тим, хто намагався применшити значення безвізу, що він нікому не потрібен, хто переконував, що він нецікавий українцям. Але попри цю промовисту цифру я залишаюся при думці, що символічна, політична цінність безвізу набагато перевищує його практично-прикладне значення. Це ми, українці, руйнуємо ті бар’єри, які свого часу звела імперія, залізну завісу між нами та нашими європейськими сусідами», — наголосив Глава держави під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).


Він також нагадав, що боротьба за підписання Угоди про асоціацію відбувалася у всіх на очах. «Про драматичні перипетії нашої боротьби з Росією уже на полі європейського континенту за ратифікацію цієї Угоди, яка тривала три роки ... ви дізнаєтеся не зараз, бо я мемуари ще писати не збираюся, принаймні це не скоро буде», — зазначив Президент.


«Але можу твердо сказати, що Росію ми переграли, і вже понад рік, як Угода про асоціацію з ЄС набула чинності. Вона щодня доводить свою дієвість і правильність. Сьогодні, як на анекдот, можна дивитися на розрахунки вчених Януковича про 150 млрд втрат у зв’язку із запровадженням угоди. Все з точністю до навпаки», — додав Президент. Він наголосив, що частка Євросоюзу в експорті складає 42-43%, стрімко наближаючись до 50%. «Це є вагомий компенсатор тих втрат, які через війну, гібридну агресію, економічну блокаду та закриття ринків спричинила нам РФ», — зазначив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка