Авторизация

Президент закликав українських політиків не руйнувати країну популізмом і тверезо оцінювати складність українських викликів та загроз

Президент Петро Порошенко на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) закликав українських політиків не руйнувати країну популізмом, тверезо оцінювати складність українських викликів та загроз.


Глава держави зауважив, що власний досвід навчив його, як важливо дуже обережно і відповідально ставитися до тих обіцянок, які даєш людям. Він нагадав, що вибачився за обіцянку, яку дав понад чотири роки тому і яка породила завищені очікування, що АТО триватиме години, а не місяці.


«Але хотів би, щоб ця історія стала уроком не лише для мене, а й для всіх українських політиків. Закликаю змагатися реальними програмами, а не фантастичними обіцянками про те, що з неба падатиме манна, гори будуть золотими, річки молочними, а береги киселевими. Закликаю не руйнувати країну популізмом, тверезо оцінювати безпрецедентну складність викликів та загроз, які стоять перед Україною», — наголосив Президент.


«Ми зараз з вами прямуємо власним шляхом. З пункту А, який словами українського мислителя минулого століття Миколи Хвильового зветься «Геть від Москви», до пункту Б — «Дайош Європу». Такий дещо незвичний для нас мовний оборот широко вживався в українській мові в двадцяті роки минулого століття», — додав Глава держави.


За його словами, відповісти на всі ризики і загрози маємо шляхом дуже відповідального вибору, коли треба буде обрати не лише президента й новий парламент, але й підтвердити незмінність проєвропейського незалежного державного курсу.


«Не маю жодного сумніву, що це так і станеться, і ми з вами в цьому переконаємося, коли зустрінемося у 2019 та 2020 роках. Свою роль бачу в тому, щоби силою закону і силою переконання не дати жодного шансу тим, хто міг би поставити під сумнів наш власний шлях, шлях нашої незалежності, шлях державотворення, шлях український, шлях європейської та євроатлантичної інтеграції», — зауважив Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка