Авторизация

Президент ознайомився з ходом багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2018»

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко ознайомився з ходом багатонаціональних навчань «Сі Бриз–2018», в яких беруть участь військовослужбовці країн НАТО та країн-партнерів. На навчаннях представлені Болгарія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, США, Туреччина, Україна та Швеція.



Президент ознайомився з ходом багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2018»

Головне завдання навчань – набуття спроможності військовим командуванням ВМС України щодо планування та проведення морських операцій за процедурами та стандартами НАТО. А також підвищення рівня взаємосумісності частинами та підрозділами Військово-Морських Сил України з підрозділами країнами-членами НАТО та країнами-партнерами НАТО.




Президент на флагмані Військово-морських сил України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» вийшов у відкрите море, де ознайомився з ходом перших тактичних навчань тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів. У складі групи в навчаннях взяли участь 6 катерів.




Під час навчань були відпрацьовані тактичне розгортання і атака умовного корабля противника у взаємодії з авіацією ВМС України. Мета навчання – відпрацювати організацію планування та підготовки багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні багатонаціональним штабом за стандартами НАТО, відпрацювати спільні дії багатонаціональних сил під час проведення багатонаціональної морської операції з безпеки у кризовому районі за стандартами НАТО.




Проведення навчань сприяє покращенню співпраці і координації між країнами чорноморського регіону, відпрацюванню спільних маневрів в морі і на суходолі.




Навчання серії «Сі Бриз» проводяться як з країнами-членами НАТО, так і з іншими країнами-партнерами. У 2018 році відзначається 21-та річниця з початку проведення навчання.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка