Авторизация

Постачання французьких гелікоптерів посилить операційні можливості сектору безпеки України - Президент зустрівся з представниками компанії Airbus Helicopters

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні». 



Постачання французьких гелікоптерів посилить операційні можливості сектору безпеки України - Президент зустрівся з представниками компанії Airbus Helicopters
«Вчора я підписав відповідний Закон, який ратифікує зазначену Угоду і фактично дав зелене світло реалізації цієї Угоди», - сказав Глава держави під час зустрічі з Виконавчим директором компанії Airbus Helicopters Брюно Івеном, Старшим віце-президентом, директором з питань регіону Європа компанії Airbus Helicopters Олів’є Мішалоном та Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.

Президент висловив низку пропозицій до основної Угоди, підписання якої має відбутися за місяць.


Зокрема, Глава держави акцентував на потребі у гелікоптерах Збройних Сил, особливо в умовах захисту територіальної цілісності та суверенітету України.


«Наша Україна зараз відбиває російську агресію і сума, яка виділяється на цей контракт є дуже значною. Ми би просили, щоб частина цього контракту, частина вертольотів, могла б піти для Збройних Сил України», - сказав він і попросив врахувати це побажання.


Петро Порошено зазначив, що також доручив Прем’єр-міністру та Міністру внутрішніх справ опрацювати це питання і при необхідності внести уточнення щодо комплектації гвинтокрилів для таких цілей. «Ми маємо повну і єдину позицію української сторони. Був би дуже вдячний, якщо б ми могли внести це уточнення при реалізації контракту», - сказав він і нагадав, що Україна та Франція вже мають позитивний досвід співпраці з французькими компаніями.



«Ми дуже вдячні і за системи радіоелектронної боротьби, і за інші системи, які сьогодні нам дуже допомагають в цій непростій ситуації», - додав Президент.

Також Глава держави акцентував на потребі у гелікоптерах для надання медичних послуг на селі, особливо у гірській місцевості. «Крім зазначених цілей, які закладені, що можуть виконувати гелікоптери, нам дуже потрібно розвиток сільської медицини у гірських районах – Прикарпаття, Закарпаття, Львівської області. Також я думаю, що це буде враховано. Щоб на сьогоднішній день лікар добирався до пацієнта не 24 години, а міг би за лічені хвилини або принаймні години надати необхідну допомогу і створити умови для евакуації постраждалого», - наголосив Петро Порошенко.


Угода між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні була підписана 29 травня цього року у Парижі. Згідно з документом, французька сторона надає Україні офіційну підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту у формі кредиту для реалізації державного інвестиційного проекту із закупівлі гелікоптерів та пов’язаних із ними товарів, робіт і послуг.



Президент підкреслив, що створення єдиної системи авіаційної безпеки на базі Міністерства внутрішніх справ, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Національної гвардії «потрібний і надзвичайно важливий для України проект, адже служба обслуговування потребує вдосконалення і поліпшення».

Він також висловив задоволення досягнутими домовленостями. «Величезна робота, якій ми приділили стільки уваги, сьогодні завершена успішно. Це свідчить у тому числі і про інвестиційну привабливість, і про початок вашої роботи на території України. Це перша наша об’ємна робота і я не виключаю можливості створення спільних підприємств. Україна має дуже потужну базу вертольотобудування. Зі спільними проектами ми можемо виходити і на ринки третіх країн, в чому я дуже зацікавлений», - резюмував Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка