Авторизация

Президент про вступ України до НАТО: Ми маємо і політичну волю лідерів держави, і стратегію, і підтримку людей

Президент Петро Порошенко наголошує, що Брюссельський Саміт НАТО підтвердив всі необхідні позиції, для того, щоб підтримати Україну у її прагненні до членства в Альянсі. «Все, що необхідно для того, щоб двері перед Україною були відкриті, цей Саміт підтвердив. Підтвердив резолюцію Бухарестського Саміту і чітко наголосив – двері відкриті. Реформуйтеся, робіть взаємосумісність, змінюйте внутрішню організацію сектору оборони і безпеки. І ми вас чекаємо», - сказав Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.


Глава держави також зауважив, що до 2014 року в Україні не було ані стратегії, ані політичної волі щодо руху в НАТО, ані підтримки людей. За його словами, ситуація за ці чотири роки змінилася. Він також додав, що пишається, що це сталося за часи його президенства. «Ми маємо і політичну волю, і стратегію, ключовим елементом якої є Закон «Про національну безпеку», який був прийняти  і підписаний. І політичну волю лідерів держави і підтримку людей», - сказав Петро Порошенко.


Президент підкреслив: «Я твердо вірю в успіх української європейської, євроатлантичної інтеграції. Саме тому, я буду просити Верховну Раду України внести відповідні зміни до Конституції, які б чітко зафіксували з точки зору внутрішнього законодавства, цей наш шлях, цю нашу стратегію».


Петро Порошенко зауважив, що останній тиждень був безпрецедентно насичений на події: відбувся і Саміт Україна – ЄС, і Саміт НАТО.


Він зазначив, Брюссельській Саміт Альянсу у своїх документах та заявах зафіксував декілька ключових для України позицій. «Перша. Україна невпинно наближається до членства в НАТО. Ніхто нас не зупинить»,  - сказав Петро Порошенко. Він також наголосив, що глави держави та урядів країн-членів НАТО зазначали  необхідність прискорити надання Україні права членства.


Глава держави також особливо відзначив, що в офіційному документі НАТО відзначено твердість підтримки українського права вирішувати свою долю і своє майбутнє, майбутнє своєї зовнішньої політики.


«На моє глибоке переконання, це дуже розчарує певних скептиків, які кажуть, що хтось має право заборонити вступ, або, що Україна має питати в Росії право на своє членство в НАТО. Всі керівники (країн-членів НАТО – ред.) наголосили на тому, що це залежить виключно від України і від волі українського народу», - підкреслив Петро Порошенко та додав, що саме з цього виходив, коли підтримав необхідність подання заявки щодо членства.


Петро Порошенко особливо підкреслив, на Саміті було твердо підтримано результативність реформ в Україні.


За його словами, у Брюсселі  привітали значний прогрес, якого досягла наша країна. «Ви знаєте, що ми прийняли Закон про національну безпеку, який кардинально змінює взагалі наш рух. Це стратегія нашого руху в НАТО і реформування сектору оборони і безпеки», - зазначив Президент.


Представники Альянсу привітали також прийняття Закону «Про Вищий антикорупційний суд», додав він.


Петро Порошенко підкреслив, що вперше в документах НАТО наголошено на агресивних діях Російської Федерації. «Агресія, це вже ніякий не конфлікт на Сході (України - ред).  І друге – вимога до Росії вивести війська, припинити будь-яку підтримку і прибрати абсолютно всіх найманців з території України. І це надзвичайно важливо»,  - зазначив він.


Він також нагадав про підтримку необхідності введення миротворців ООН на Донбас, на якій було наголошено на спільній прес-конференції з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.


За його словами, у питанні Криму та невизнання незаконної анексії півострова Північноатлантичний альянс також заявив чітку позицію – країни НАТО ніколи не визнають незаконної анексії Криму.


«На мою думку, це дає нам надзвичайно великий позитив і перспективи», - резюмував він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?