Авторизация

Глава держави: Я дуже задоволений зустріччю з Президентом Трампом

В інтерв’ю українським телеканалам Президент Петро Порошенко розкрив деякі деталі зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом в рамках Брюссельського Саміту НАТО.


«Про що говорили ми – не є таємницею. Ми, безумовно, говорили про необхідність посилення захисту України, покращення співпраці, в тому числі і в оборонній сфері. І Президент надав відповідні завдання з цього приводу. Деталі тут я розповідати не буду, але ми дуже швидко розвиваємося щодо надання консультативної допомоги з боку США», - зазначив Президент. При цьому він наголосив, що це «взаємовигідна співпраця».


«Безумовно, я підняв питання звільнення заручників і попросив підняти це на зустрічі, яка  в понеділок відбудеться в Хельсінкі (з російським президентом – ред.)», - сказав Петро Порошенко про звільнення українських політичних в’язнів, яких тривалий час незаконно утримує Кремль.



Глава держави: Я дуже задоволений зустріччю з Президентом Трампом
«Безумовно, ми обговорили питання енергетичної безпеки. І тут зафіксували абсолютну спільність позицій  і підходів. США підтримують Україну в позиціях щодо «Північного потоку-2». І вважають неприпустимим, бо цей проект є політичним, підриває економічну, енергетичну і глобальну безпеку Європи. І Президент дуже рішуче висловився і на підтримку України і на підтримку енергетичної безпеки», - сказав Глава держави.

Відносно майбутньої зустрічі Президента Трампа з його російським візаві Президент сказав: «Безумовно ми обговорювали наступну зустріч. Ми обмінялися думками».


«Я можу сказати, що цією зустріччю я дуже задоволений»,  - зазначив Петро Порошенко. «І я дуже вдячний і Президенту Трампу і Державному секретарю Помпею, з яким ми також мали дуже довгу розмову і пану Болтону. І довга розмова з Міністром оборони Меттісом. Ми приділили достатньо уваги нашій співпраці зі США. Дякуємо за підтримку», - зазначив Глава держави.


Президент також повідомив, що обговорював з президент США питання економічної співпраці: «У нас на 70% зріс товарообіг зі США за 2017 рік. Ця тенденція позитивна зберігається».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка