Авторизация

Рішення Парламенту дозволяє швидко і ефективно сформувати незалежний антикорупційний трибунал – Президент

Проголосовані вчора зміни до Закону «Про Вищий антикорупційний суд» є тим варіантом, який дозволяє швидко, ефективно сформувати незалежний антикорупційний суд, переконаний Президент Петро Порошенко.


«Я наголошую і наполягаю, що саме президентський варіант, який вчора підтримав Парламент і мною буде підписаний, є тим варіантом закону, який дозволяє швидко, ефективно сформувати незалежний суд», - сказав Глава держави в інтерв’ю українським телеканалам.


Він зазначив, що проголосовані зміни є тим варіантом, тією версією документа, яку Президент подавав на перше читання. Петро Порошенко подякував народним обранцям за підтримку саме такого варіанту. «Що відбулося вчора? Вчора парламентарі повернулися (повернулись до цього питання - ред.) і підтримали. Критикували, вимагали відкликати, вносили зміни… Дуже дякую за те, що знайшли порозуміння, повернулися і проголосували за президентський варіант», - сказав Президент.


Глава держави нагадав, що таким чином врешті було завершено формування антикорупційної інфраструктури України. «Для чого це робиться? Скажуть, що для ефективної боротьби з корупцією – і будуть праві. Скажуть, що для завершення створення незалежної антикорупційної інфраструктури, бо я пишаюся тим, що я запропонував і законопроект по створенню НАБУ, і призначив керівництво, і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, електронні декларації, Національне агентство з питань запобігання корупції – без антикорупційного суду це було не повне. Зараз ми це завершили», - констатував він.


Президент повідомив, що під час вчорашніх зустрічей з лідерами країн на Саміті НАТО обговорив це питання і закликав їх якнайшвидше надали Україні міжнародних експертів, які б допомогли нам сформувати незалежний антикорупційний суд. «Я звертаюсь до тих можливих кандидатів, які планують взяти участь в конкурсі – готуйтеся і не бійтеся – вас чекає Україна і вас чекає Вищий антикорупційний суд. Я звертаюся до Уряду, Верховної Ради щоб були створені всі необхідні умови, в тому числі і фінансові, розміщення для того, щоб суд запустити вже цього року. Звертаюся до вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя, щоб ми також швидко зробили», - також закликав Глава держави.


Та головне, наголосив Президент, всі ці кроки здійснюються для відновлення довіри до українського суду і запевнив, що для цього зробить все від нього залежне. «Я буду робити все можливе для того, щоб довіра українського громадянина до судової влади була відновлена. Щоб людина, яка прийде до суду, знайшла там правду. І щоб це був не лише верховний і Вищий антикорупційний суд – щоб це була кожна судова інстанція», - сказав він.


На переконання Петра Порошенка, для цього не лише влада, а й суспільство мають створити такі умови, щоб ті, хто дискредитував себе, більше не працювали у судах, а нові –мали змогу працювати. «Я потребую допомоги – допомоги людей для того, щоб ми вибудували ситуацію саме таким чином, щоб ті, хто дискредитував себе, або хтось втомився, не хоче – пішов геть із судової влади. А сьогодні цих вже більше 2 тисяч – більше 30% суддів вже прийняли рішення піти із судової системи. І нові люди, які прийдуть – захищали українця, захищали право і захищали закон.


Глава держави впевнений, що до судової гілки влади вдасться відновити довіру так само, як вдалося відновити довіру до української армії, як було відновлено довіру до України з боку світового співтовариства. «На сьогоднішній день Україна є суб’єктом міжнародної політики: з Україною рахуються, Україну чують і Україна впливає на рішення і це підтверджує Рішення Саміту НАТО, де значна частина уваги приділена саме Україні. Так само, як ми відновлюємо цю довіру, відновили її, я дуже хочу, щоб довіра до судової гілки влади, включно з антикорупційним судом, з боку звичайного українця була відновлена. Щоб він там міг знайти правду, захист і справедливість», - резюмував Президент.


 
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?