Авторизация

Це була безусловно довірлива розмова і я задоволений, що Україні був відданий пріоритет – Президент України про зустріч з Президентом США

Президент Петро Порошенко відзначає важливість зустрічі з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом перед його зустріччю з Президентом Росії. «Це була абсолютно довірлива розмова і я дуже задоволений, що Україні був відданий пріоритет. І була абсолютна необхідність, що перед поїздкою в Гельсінкі нам потрібно було поспілкуватися з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Я цією розмовою повністю задоволений», - сказав Петро Порошенко на прес-конференції у Брюсселі.


Водночас Глава держави зазначив, що частину питань, які обговорювались під час цієї зустрічі, не буде розкривати.


За його словами, під час спілкування з Президентом США приділялась значна увага зустрічі, яка має відбутися у понеділок у Фінляндії.


«Ми насправді дуже ретельно обговорили і наступну зустріч Президента Трампа у Гельсінкі у понеділок 16 липня. Були ретельно обговорені питання «Північного потоку-2», я дуже детально проінформував Президента Трампа», - констатував Глава держави.


Він також повідомив, що під час спілкування було наголошено на досягненнях України у просуванні реформ. Зокрема, співрозмовники акцентували на важливості ухвалення Верховною Радою України законопроекта, яким встановлюється підсудність всіх антикорупційних справ новому антикорупційному суду.


Відповідаючи на запитання чи обговорювалося питання анексії Криму з Дональдом Трампом, Петро Порошенко підкреслив, що позиція всіх членів Альянсу сьогодні була відображена в заяві за підсумками Саміту. «Чітко чорним по білому написано. Це заява, яка схвалена всіма членами на вищому рівні,  в тому числі і за участю Президента Трампа. Абсолютно чітко наголошено на статусі Криму, невизнання незаконної анексії Криму», - сказав він.


Президент також нагадав, що така ж позиція закріплена і у резолюції Конгресу США, і у заявах Державного департаменту та Білого дому.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?