Авторизация

Україна буде серед головних тем обговорення – Президент України про майбутню зустріч лідерів США та Росії

Під час участі в спеціальній сесії на тему: «Розмова з партнерами НАТО» у рамках симпозіуму «НАТО залучає» Президент Петро Порошенко на прохання ведучого висловив свої очікування щодо майбутньої зустрічі Президента США з російським візаві, як відбудеться у Гельсінкі 16 липня.


«Зазвичай я дуже оптимістична людина. Але, на жаль, я не очікую жодного позитивного сюрпризу від Гельсінкі – і це погана новина. Але, в той же час, є й хороша новина – не буде ніяких негативних сюрпризів», - сказав Петро Порошенко.


Глава Української держави додав: «Це буде просто зустрічі і початок дискусії».


Президент зазначив, що «тональність і порядок денний зустрічі - обіцяючий». «Україна буде серед головних тем обговорення. Політика невизнання незаконної анексії Криму буде точно озвучена як позиція», - наголосив Петро Порошенко. При цьому він підкреслив, що «початок дискусії не обов’язково здатний принести швидкі результати, яких від неї очікую».


«Позиція номер один – мир. Потім – деокупація. Мир і виконання безпекового пакету, який базується на Мінських домовленостях. Що, в свою чергу можливо лише при проведенні миротворчої операції за рішенням і під мандатом Ради безпеки ООН. І які (миротворці – ред.) здатні прийти і захистити людей», - сказав Петро Порошенко.


Президент також повідомив, що впровадження цієї миротворчої операції дозволить, в першу чергу врятувати життя людей. «Миротворча операція здатна вберегти від 15 до 27 життів військових і 10 – цивільних щомісяця», - підкреслив Петро Порошенко та зазначив, що «це та ціна, яку ми платимо».


Він висловив сподівання, що Президент США буде успішним в переговорах та доведе, що у Росії «не існує жодних аргументів, щоб не підтримати введення миротворців».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?