Авторизация

Президент України та Генсек НАТО: Росія має вивести свої війська та припинити підтримку бойовиків в Україні

Президент Петро Порошенко наголосив, що Росія повинна зупинити постійні обстріли, вивести важку зброю та свої війська з території України, а також звільнити українських затриманих та політв'язнів.


«Ціную увагу НАТО до російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Кримського півострова», - наголосив Глава держави під час спільного брифінгу для ЗМІ з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.


«Україна залишається повністю прихильною до мирного врегулювання ситуації через негайну імплементацію Мінських угод. Єдине, чого потребує Україна – це мир та повернення українського суверенітету над окупованою територією», - зауважив Петро Порошенко.


Водночас Президент вкотре наголосив, що політичне вирішення неможливе, поки не будуть виконані всі необхідні безпекові умови і поки Росія не виконає свої зобов'язання.


У свою чергу, Єнс Столтенберг розповів, що планує обговорити безпекову ситуацію в Україні, реформи сектору безпеки та двосторонню практичну співпрацю.


«НАТО має тверду позицію щодо підтримки українського суверенітету та територіальної цілісності. І ми рішуче засуджуємо незаконну анексію Росією Криму. На Сході України ситуація залишається серйозною, з щоденним порушенням режиму припинення вогню та порушенням прав людини», - наголосив Генеральний секретар НАТО.


Єнс Столтеберг підкреслив, що Мінські угоди залишаються шляхом до миру і всі сторони мають виконати свої зобов’язання.


«Росія має спеціальну відповідальність – вона має вивести свої війська та припинити підтримку бойовиків в Україні», - наголосив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка