Авторизация

Нічого не робити, що стосується України, без України – Президент про майбутню зустріч лідерів США та Росії

Президент Петро Порошенко у статті в британському виданні Financial Times поділився своїми очікуваннями від зустрічі Президента США Дональда Трампа з його російським візаві у Гельсінкі.


Глава держави зазначає, що нинішній тиждень важливий для України «в часи коли перед нею постають вагомі виклики для безпеки та стабільності». Він нагадав, що розпочався тиждень із Саміту Україна-ЄС в Брюсселі у понеділок і продовжиться Самітом НАТО, в якому Україна також візьме участь.


«Цей «український тиждень» надішле потужний сигнал, що почують і в Брюсселі, і за його межами – насамперед, в Гельсінкі. Виходячи з нашого узгодженого підходу не робити нічого, що стосується України, без України, я бажаю пану Трампу успіху у його зусиллях, щоб повернути пана Путіна на вірний шлях. Знаючи його, як я впевнений, що він чекає нашої поразки. Але це не наш варіант, і ніколи ним не буде», - підкреслює Глава держави.


Президент також нагадав, що зустріч президентів Трампа та Путіна припаде на 28-му річницю прийняття українським парламентом Декларації про державний суверенітет, «крок, що став поштовхом для України на шляху до незалежності».


Він додав, що в той період був молодим випускником з міжнародних відносин і саме тоді вирішив присвятити своє життя здійсненню долі України як члена європейської сім’ї.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка