Авторизация

Президент: Саме такі фестивалі як «Шляхи дружби» - це культурний зв’язок і свідчення повернення України до Європи


Президент: Саме такі фестивалі як «Шляхи дружби» - це культурний зв’язок і свідчення повернення України до Європи
«Саме такі фестивалі як «Шляхи дружби» - це культурний зв’язок. Це повернення України до великої родини європейських народів. Тисячу років тому тут, на Софійському майдані, коли Київ був одним із центрів Східної Європи, тут било культурне життя всієї Європи. І сьогодні Україна повертається до Європи», - звернувся Президент Петро Порошенко до глядачів, учасників та організаторів концерту «Шляхи дружби. Равенна - Київ».

Глава держави зазначив, що дуже вдячний сьогоднішнім гостям, які допомогли забезпечили проведення цього свята. «Особливо важливо, що це свято відбувається в той час, коли Україна дає відсіч військовій агресії з боку Російської Федерації. Дуже важливо, коли ми маємо підтримку всієї Європи і всього світу в нашій справі за повернення українського суверенітету над окупованими землями, і в нашій справі для того, щоб нарешті на українській землі запанував мир. І справа представників високого мистецтва є дуже важливою», - сказав Президент. Він зазначив, що в ці дні ми не можемо не

згадати ще одного великого митця України, який співав на оперних сценах Європи, у Паризькій опері. «А у 2014 році, коли держава опинилася в небезпеці, він записався добровольцем і пішов на фронт. Йдеться про Героя України Василя Сліпака. І ми всі пам’ятаємо і шануємо його пам`ять», - сказав Президент.

Петро Порошенко також подякував тисячам киян, які зібралися на древньому Софійському майдані: «Жоден дощ, жодна негода не можуть завадити нам провести це фантастичне музичне свято. Свято міжнародне. Свято, яке поєднує Україну і Європу».


«Дійсно, коли ми кажемо Угода про асоціацію з Європейським Союзом - йдеться про політичний союз. Коли ми кажемо про співпрацю з Північноатлантичним союзом - йдеться про безпековий союз. Коли ми кажемо про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі - йдеться про економічний союз. Коли ми кажемо про безвізовий режим - йдеться про контакти між людьми», - додав він.


Президент також подякував «фантастичним геніям музики, які дали нам можливість сьогодні мати це свято». Особливі слова подяки Глава держави висловив тим, хто долучився до організації цього свята, маестро Рікардо Муті і директору Равенського фестивалю пані Крістіні Муті, які радо відгукнулися на запрошення української сторони і погодилися провести цей фестиваль та створили неповторну синергію українських та італійських митців.


«Я твердо переконаний, що цей проект гідно виконає шляхетну місію міжнаціонального культурного взаємозбагачення. Він є прикладом високого гуманізму, він несе важливу миротворчу місію, він вшановує пам’ять жертв найтрагічніших подій сучасності», - сказав Президент.



Глава держави також вручив високі державні нагороди за вагомий особистий внесок у розвиток міжнародного культурного співробітництва, відстоювання цінностей миру і свободи, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено диригента Рікардо Мутті, актора Джона Малковича та орденом «За заслуги» І ступеня куратора проекту «Шляхи дружби. Ровенна-Київ», професора Ніколо Франко Болоні.

«Від щирого серця бажаю усім, благополуччя, творчої наснаги, успіхів і радості. Нехай музика долає кордони і наповнює серця красою, гармонією та добром», - сказав Петро Порошенко.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?