Авторизация

Президенти України та Азербайджанської Республіки відзначили ефективну боту двосторонніх механізмів секторальної співпраці

У рамках робочого візиту до Туреччини Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.


Глави держав із задоволенням констатували активізацію українсько-азербайджанського діалогу на всіх рівнях, а також ефективну роботу двосторонніх механізмів секторальної співпраці.


У контексті підготовки до проведення у Києві чергового засідання Спільної міжурядової Українсько-Азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва було відзначене суттєве зростання обсягів торгівлі між двома країнами за підсумками минулого року.


Президент Азербайджану запросив Україну до участі в проекті Південний газовий коридор.


Ільхам Алієв висловив вдячність Главі Української держави за створення сприятливих умов для відкриття Торговельного дому Азербайджану в Києві.


Окрема увага приділялася подальшому поглибленню взаємодії в енергетичній сфері.


Було засвідчено готовність сторін до подальшого розширення взаємовигідних відносин у тристоронньому форматі Україна–Азербайджан–Туреччина.   


Глави держав наголосили на обопільній незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності обох країн. Сторони обмінялися думками щодо підготовки Шостого засідання Ради Президентів України та Азербайджану у рамках планованого офіційного візиту Президента Азербайджанської Республіки в Україну.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка