Авторизация

Політичний чертеж «Північний потік-2» спрямований на послаблення України – Президент

Україна докладає багато зусиль для того, щоб зупинити реалізацію політичного проекту із будівництва «Північного потоку-2», метою якого є економічне послаблення нашої держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко, відповідаючи на запитання студентів Національного університету імені Тараса Шевченка як захистити українську економіку від негативних наслідків можливого завершення будівництва «Північного потоку-2».


«Я вважаю, що вплине «Північний потік-2» на українську економіку не сильно, бо його не буде», - підкреслив Петро Порошенко.


«Я не буду розкривати всіх інструментів, які ми застосовуємо для того, щоб зупинити будівництво «Північного потку-2». Але хочу окремо наголосити – для нас це надзвичайно важлива справа», - підкреслив Глава держави. Він висловив сподівання, що зусилля української сторони принесуть результат.


«Я переконаний, що спільними, об’єднаними зусиллями ми зможемо його зупинити. Бо це абсолютно політиканський проект, який спрямований проти України, який немає жодної економічної складової, який намагається забрати з України бюджет, що дорівнює майже 3 млрд доларів», - підкреслив Президент.


За його словами, 3 млрд доларів це та сума, яка сьогодні витрачається на систему безпеки і оборони України. «Вам зрозуміло для чого він будується? Не для того, щоб економічними факторами провести диверсифікацію. А для того, щоб Україну залишити без грошей на фінансування нашої оброни», - наголосив він.


Петро Порошенко зазначив, що іншим фактором, який потрібно брати до уваги, є фактор безпеки. «Чому Путін вагається перед тим, як атакувати нашу державу? Тому що, якщо внаслідок агресії буде зупинена газотранспортна мережа, то Путін перестане отримувати від Європи сплату за газ, який транзитом перекачується через територію України», - зауважив Президент, додавши, що ця сума тільки минулого року дорівнювала 30 млрд доларів.


Глава держави додав, що зараз українська сторона працює над створенням у Євросоюзі групи, яка має зупинити будівництво «Північного потоку-2». Також ведуться переговори з Німеччиною. Україна запрошує німецьку сторону та інших міжнародних партнерів до участі у міжнародному консорціумі з управління газотранспортною системою України.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка