Авторизация

Естонія підтримує позицію України про запровадження миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу – зустріч Президентів двох країн

Президент України Петро Порошенко та Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд обговорили питання запровадження миротворчої місії ООН за мандатом Ради безпеки ООН, участь представників Естонії у роботі моніторингової місії ОБСЄ та скоординовані дії у питанні звільніння українських політичних в’язнів, що утримуються на окупованих територіях та в Росії.


«Хочу окремо відмітити внесок Естонії в діяльність спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Сході нашої держави», - зазначив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд зустрічі з представниками ЗМІ.


За його словами, тверда і принципова позиція, об’єктивна інформація, яка надається спостерігачами СММ ОБСЄ «дає всьому світу можливість мати об’єктивну інформацію для того, щоб чітко і принципово  визначити  відповідальність російської сторони за брутальне порушення Мінських угод, зокрема  безпекового компоненту, за порушення  режиму припинення вогню, режиму відведення військ і перешкоджання початку політичного процесу».


Петро Порошенко також повідомив, що з Президентом Естонії обговорювалось питання запровадження миротворчої місії ООН за мандатом Ради безпеки ООН. «Я дуже дякую Президенту Естонії за повну підтримку цієї позиції української сторони. І ми маємо зробити все можливе для того, щоб був узгоджений проект резолюції,  який передбачатиме мандат на всю окуповану територію миротворчих сил ООН, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, як вкрай  важливу передумову безпекового компоненту для початку  реалізації політичних процесів», - зазначив Президент України.


«Ми обговорили важливість спільних і скоординованих заходів для звільнення українських заручників, заручників, які незаконно утримуються як на окупованій території, так і політичних в’язнів, включаючи Сенцова, Сущенка і багатьох інших, які незаконно утримуються у в’язницях Російської федерації. Лише тому, що вони відмовляються прийняти російський  паспорт і відмовляються здати український паспорт.  Ми впевнені в тому, що наші скоординовані дії мають привести до якнайскорішого повернення українських політв’язнів додому», - підкреслив Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?