Авторизация

Глава держави: Необхідно посилити роль європейських дипломатів у звільненні українських заручників

Президент Петро Порошенко переконаний, що задля ефективного просування у питаннях звільнення українських патріотів, які перебувають у полоні бойовиків та незаконно утримуються в Росії, необхідно посилити участь європейської дипломатії у цьому процесі.


«Вважаю, що необхідно зробити більш значимою роль європейської дипломатії у справі звільнення заручників на Донбасі», - заявив Глава держави, повідомивши, що питання заручників також обговорювалося сьогодні під час зустрічі Віце-Президентом Європейської Комісії – Високим Представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні.


«Ми бачимо, що після очевидного успіху, який ми спостерігали в грудні, коли вдалося звільнити 74 українських заручника, ми знову, більш ніж на 2,5 місяці, не маємо прогресу, незважаючи на абсолютно конкретні пропозиції, які були надані російській стороні», - констатував Петро Порошенко.


«Це стосується як заручників, яких вони незаконно утримують на окупованій території, так і політичних полонених, політичних заручників, які утримуються в тюрмах Російської Федерації, включаючи Сущенка, Сенцова, кримських татар та багатьох інших», - додав він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка